Blogi: kindlalt mänginud Kontaveit alustas Stuttgardi turniiri võiduga

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett Kontaveit alustas Stuttgardi tennise suurturniiri suurepärase 6:4, 6:3 võiduga prantslanna Caroline Garcia üle. Kontaveidil oli hoog sees ning ta realiseeris kaheksast murdepallist koguni kolm! Meie tennisepiiga ütles matšijärgses väljakuintervjuus, et jäi oma esitusega rahule. 

Anett Kontaveit võib tõesti oma enesekindla esitusega täna rahule jääda, sest ei loovutanud Garciale ainsatki oma pallingugeimi. Kuigi prantslannal oli kokku kuus murdepalli, oli otsustavate punktide mängimisel meie tennisepiiga väga kindel. Tund ja 18 minuti kestnud matšis lõid kumbki 6 serviässa, Kontaveit patustas kahe topeltveaga, Garcia ei teinud ühtegi topeltviga. Kontaveit võitis 65 ning vastane 57 punkti.

Kontaveidi teise ringi vastane on venelanna Anastasia Pavljušenkova ja sakslanna Julia Görgesi vahelise matši võitja.

Enne mängu:

23-aastase Kontaveidi ja temast kaks aastat vanema Garcia kohtumine leiab aset kolmapäeval peaväljaku kolmanda mänguna ehk algab Eesti aja järgi orienteeruvalt 16.00-17.00. Avalahing Mandy Minella (Luksemburg) ja Belinda Bencici (Šveits) vahel algab seal kell 12.30, seejärel kohtuvad samal väljakul Vera Zvonareva (Venemaa) ja Victoria Azarenka (Valgevene).

Kontaveit ja Prantsusmaa esireket Garcia on varem mänginud korra, kui vastamisi mindi 2016. aasta Luksemburgi tenniseturniiril. Kolm aastat tagasi peetud matši võitis Garcia 7:6 (2), 2:6, 6:4.

Eelmisel aastal jõudis Kontaveit Stuttgardis poolfinaali, kuid kaotas seal tšehhitar Karolina Pliškovale 4:6, 2:6. Tunamullu lõpetas tema teekonna veerandfinaalis 6:3, 6:4 võiduga venelanna Maria Šarapova.

Kontaveidi ja Garcia vahelise matši võitja läheb teises ringis ehk kaheksandikfinaalis vastamisi kas venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 34.) või sakslanna Julia Görgesiga (WTA 17.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles