Läheb põnevaks - Viljandi järvejooksul konkureerivad Roman Fosti ja Tiidrek Nurme

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Tiidrek Nurme (vasakul) ja Roman Fosti
Tiidrek Nurme (vasakul) ja Roman Fosti Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Nelja aastase vaheaja järel lisab 1. mail ümber Viljandi järve jooksule vürtsi võistluse kahekordne võitja Roman Fosti. Oma esimest võitu läheb Viljandi järvejooksul püüdma Tiidrek Nurme.

Viljandi järvejooksu korraldajate kinnitusel on mõlemad mehed startimisest huvitatud ning nad on kantud stardiprotokolli. Kahel viimasel aastal stardis olnud Tiidrek Nurme on mõlemal korral lõpetanud poodiumil: korra teisel ning korra kolmandal kohal.

Roman Fosti võitis jooksu 2014. ja 2015. aastal, kuid pärast seda pole ta ümber Viljandi järve jooksul osalenud.

Nurme ja Fosti on praegu Eesti maratonijooksu valitsejad. Tiidrek Nurme jooksis kaks nädalat tagasi Hannoveri maratonil uue isikliku rekordi, mis on nüüd 2:13.40. Roman Fosti on sel aastal jooksnud poolmaratoni ning osalenud Euroopa klubide krossijooksu karikavõistlustel, kus oli parima eestlasena 23.

Seni on lahtine jooksu kolmekordse võitja, Keenia mehe Ibrahim Mukunga osalemine. Mees sattus mõni nädal tagasi kodumaal liiklusõnnetusse ja teatas seejärel oma sotsiaalmeediakontol, et kevadel Eestis ei võistle. Vahepeal on mees aga jõudsalt paranenud ning Mukunga Viljandis startimine pole enam võimatu. Otsuse osalemise kohta teeb Mukunga aprilli viimastel päevadel.

Ümber Viljandi järve jooksule on end kirja pannud üle 3300 osaleja. 1. mail startivale ligi 12 kilomeetri pikkusele jooksule ja kepikõnnile saab end registreerida veebilehel www.viljandijarvejooks.ee.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim rahvaspordivõistlus, mida esimest korda peeti 1928. aastal. Tänavu starditakse 90. jooksule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles