Purjetamise Maailma Karikal läks Laser Standard klassi kuld Ungarisse

Copy
Laser Standard klassi medalisõit
Laser Standard klassi medalisõit Foto: Sailing Energy / World Sailing

Itaalias toimunud Purjetamise Maailma Karika etapi võitis Laser Standard klassis, milles ainsana olid esindatud ka Eesti koondislased, ungarlane Jonatan Vadnai. Meie purjetajatest jõudis kõrgeimale kohale Rammo, kes oli üldarvestuses 41. Tänases medalisõidus eestlased ei osalenud.

Täna toimus Itaalias Genovas Purjetamise Maailma Karika kolmanda etapi viimane võistluspäev ning ühtlasi peeti ka viimased medalisõidud. Laser Standard klassi üldvõitjaks krooniti täna Jonatan Vadnai Ungarist, teiseks tuli medalisõitu liidrikohalt läinud Pavlos Kontides Küproselt ning kolmanda koha võitis Andrew Lewis Trinidad ja Tobagost. Kokku osales medalisõidus klassi kümme parimat.

Eestit esindasid antud võistlusel Laser Standard klassi purjetajad Karl-Martin Rammo, Georg Haud ning Martin Aruja. Meie purjetajatest sai kõrgeima koha Rammo, lõpetades võistluse 41.kohaga. Haudi lõpptulemuseks jäi 99. ja Arujal 106. koht. 

Genova Purjetamise Maailma Karika etapil osales üle 700 tipp-purjetaja 59 riigist, kelle hulgas oli nii maailmameistreid kui olümpiavõitjaid. Kokku võisteldi kaheksas olümpiapurjetamise paadiklassis.

Võistluse lõpptulemused

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises. 2019. hooaja avaregatt toimus 2018. aasta septembris Jaapanis Enoshimas, teine etapp toimus jaanuaris Ameerika Ühendriikides Miamis, kolmas toimus käesoleval nädalal Itaalias Genovas ning finaalregatt peetakse juunikuus Prantsusmaal Marseille’s. Maailma Karikal on aegade jooksul osalenud enam kui 2000 tipp-purjetajat rohkem kui 75 riigist üle maailma.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles