Kas Tartu Bigbank saab ja tahab eurokohta?

Andres Vaher
, reporter
Copy
Tartu Bigbanki mängijad Eesti meistrivõistluste finaalseerias.
Tartu Bigbanki mängijad Eesti meistrivõistluste finaalseerias. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki kõik kolm Eesti tippklubi kogusid tänavu võrdse noosi medaleid, lunastasid otsepääsme eurosarja vaid Pärnu ja Saaremaa. 

Pärnu saab riigi tšempionina uuel hooajal õiguse kaasa lüüa Meistrite liigas, Saaremaa karikavõitjana Challenge’i karikasarjas. Nii peaks kohad jagunema, kui jääb kehtima senine formaat (mida Euroopa Võrkpalliliit pole veel kinnitanud). Mõlema klubi esindajad kinnitasid, et on Euroopas mängimisest huvitatud.

Kuid, kas pole mitte kummastav, et Credit24 liiga tiitel ei anna Tartu Bigbankile vähimatki? On ju tegemist võistlusega, mis hõlmab klubihooajast ülekaalukalt suurima osa. Kui kodune meistritrofee on võrreldava kaaluga – peetakse ju seal ainsana tõeline finaalseeria –, siis «kähkukat» meenutava karikasarjaga pole midagi kõrvutada. Täiesti iselugu, kas tolle (nagu ka mistahes teise) sarja võitja soovib osalemisõigust kasutada või mitte.

«Jah, täiesti nõus, olukord on veider. Credit24 liiga vajaks selgelt mingit lisaväärtust,» möönis Tartu Bigbanki mänedžer Hendrik Rikand.

Loogikavastasuse põhjus on mõistetav: CEV ei saa kahe (või enama) riigi ühisliigat sel moel tunnustada. Reaalses elus pole mure õnneks ülemäära suur, sest vähemalt senise praktika põhjal on priipääsmeid jagatud üsna heldelt ja nii tasub ka Tartul soovi korral Challenge’i sarja pääsemise suhtes optimistlik olla.

«Umbes kuu tagasi olime selgelt «jah» poolel, praegu enam nii selgelt mitte,» rääkis viimati 2014. aastal Euroopas osalenud Tartu meeskonna mänedžer Rikand võimalikust comeback’ist. «Praegu on uueks hooajaks leping vaid kolme mängijaga. Kui saame tugeva tuumiku varakult kokku, soovime kindlasti eurosarja minna. Aga niisama osalemine pole olnud meie eesmärk enne ega ole ka nüüd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles