Eesti kurlingupaar andis MMil tormihoiatuse, kuid tähtsad mängud seisavad veel ees

Postimees Sport
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill täitsid miinimumülesande ja jõudsid 16 parema hulka.
Marie Turmann ja Harri Lill täitsid miinimumülesande ja jõudsid 16 parema hulka. Foto: Maailma kurlinguföderatsioon

Marie Turmann ja Harri Lill võistlevad Norras segapaariskurlingu maailmameistrivõistlustel, mis algasid eestlaste jaoks kolme ülekaaluka võiduga Mehhiko, Slovakkia ja Belgia võistkondade üle.

Turniiri esimesel kohtumisel Mehhiko esindusega haarasid Marie Turmann ja Harri Lill mängu juhtimise ning kahe esimese vooruga võideti kolm ja neli punkti. Kohtumine lõppes eestlaste veenva võiduga 13:1. Mäng Slovakkia vastu lõppes tulemusega 8:3, kusjuures esimeses voorus õnnestus Eesti kurlingupaaril võita neli punkti. Belgia üle saavutati võit taas ülekaaluga võiduga 13:3, võites teises voorus kolm ja neljandas voorus kuus punkti.

Oma alagrupis jagab Eesti kurlingupaar esikohta Norra võistkonnaga, kellel on samuti kirjas kolm võitu.

«Niivõrd kõrgetasemelisel võistlusel on konkurents mõistagi tugev ning võitmiseks tuleb mängida oma parimat mängu. Mariega sujub meil omavaheline koostöö väga hästi ning tunne on hetkel väga hea, samas ei võta me ühtegi kohtumist kergelt ning mõistame, et meie suurimad lahingud maailma edetabelis meist kõrgemal asuvate vastastega on veel alles ees,» kommenteeris Lill.

Eesti alagrupis asub maailma edetabelis eestlastest kõrgemal kaks võistkonda - Norra (3. koht) ja Šotimaa (12. koht). Täna õhtul kohtuvad Turmann ja Lill Leedu esindusega ning Norra vastu mängitakse teisipäeval, 23. aprillil. 

Segapaaride kurlingu MMil võistleb tänavu 48 võistkonda. Mängitakse kuues alagrupis ning Eesti kohtub oma alagrupis Belgia, Saksamaa, Leedu, Norra, Mehhiko, Šotimaa ja Slovakkiaga. Eesti sportlaste esmaseks sihiks on pääseda oma alagrupist edasi kohamängudele. Selle aasta 16 parimat tiimi kvalifitseerub otse 2020. aasta MMile.

Turmann ja Lill esindasid Eestit MMil 2016. aastal, jõudes kuue tugevaima hulka ning 2018. aastal, siis jäi kurlingupaari tulemuseks 13. koht.

Segapaariskurlingu maailmameistrivõistlused toimuvad Norras, Stavangeris ning kestavad 27. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles