Liverpooli ja Manchester City duell jõuab lõpusirgele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas 12. mail naerab Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (vasakul) või tema Manchester City ametivend Pep Guardiola?
Kas 12. mail naerab Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (vasakul) või tema Manchester City ametivend Pep Guardiola? Foto: PAUL ELLIS / AFP / Scanpix

Inglismaa jalgpalliliigas jääb parematel pidada veel kolm-neli mängu ning kui meister ei selgu varem, siis 12. mail peetavas viimases voorus kindlasti. Kas Liverpool või Manchester City, Jürgen Klopp või Pep Guardiola?

Ehkki Liverpoolil on 88 punkti konkurendi 86 vastu, on Cityl üks mäng vähem peetud ja seetõttu ka üks kaotuspunkt vähem. Kui City võidab kõik järelejäänud mängud, läheb tiitel Manchesteri. Kas Jürgen Klopp suudab lõpetada Liverpooli 28-aastase tiitliootuse või tõuseb Pep Guardiola taas troonile?

Pühapäeval Cardiffi üle saadud võiduga jõudis Liverpool 88 punktini, mida klubi pole Premier League'is varem suutnud. Eelmine rekord pärines aastast 2009, kus 38 mänguga koguti 86 punkti ning enamat suutis vaid Manchester United.

Cityl on tänavu võimalik kokku saada 98 ja Liverpoolil 97 silma. Rohkem on kogunud ainult City, kui jõudis hooajal 2017/2018 ümmarguse 100-ni.

Käesoleva aastanumbri sees on City pidanud 14 meistrisarja mängu ja võitnud neist tervelt 13 – punkte anti ära vaid võõrsil Newcastle Unitedile. Kokku on hooaja jooksul loovutatud 16 punkti Liverpooli 17 vastu. Mõlemad meeskonnad on näidanud nii head ründemängu kui ka raudkindlat kaitset. Liverpool on löönud 79 väravat ja lasknud endale lüüa 20, City vastavad arvud on 87 ja 22.

Tiitliheitluse üks tähtsamaid mänge peetakse kohe homme õhtul, mil City kohtub võõral väljakul kodulinnarivaali Unitediga. Endine City mängija ja praegu Liverpooli ridadesse kuuluv James Milner lausus, et tegemist on esimese korraga elus, kui ta soovib Unitedi võitu. Seejärel jääb Cityl mängida võõrsil Burnley, kodus Leicester City ning võõrsil Brighton & Hove Albioniga.

Liverpool peab järgmise mängu reedel kodus Huddersfieldiga. Järgnevad heitlused võõrsil Newcastle'i ja kodus Wolverhamptoniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles