Millised rallid viskaks Latvala MM-kalendrist välja?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala viskaks uute rallide lisandumisel MM-sarjast välja Mehhiko ja Korsika etapid.

Järgmise aasta autoralli MM-sarja esialgne kalender avaldatakse selle suve lõpus, kuid juba praegu kirjutatakse kindlas kõneviisis, et Jaapan ja Keenia vahetavad kaks Euroopa etappi välja. Spekulatsioonide kohaselt on nendeks Korsika ja Sardiinia rallid. Latvala nõustub, et Korsika võiks olla üks, aga teine hoopis Mehhiko.

«Jaapani rallit on oodata. Fakt on aga see, et mõned hüvangud tuleb selleks teha, sest sel juhul ei mahuks kõik praegused etapid kalendrisse. Meeskonnad ei nõustuks sellega,» sõnas ta Soome väljaandele Rallit.fi. «See tähendab, et üks Lõuna-Ameerika etappidest tuleb välja võtta. Logistiliselt poleks enam mõtet Mehhiko rallil ja minu hinnangul kukub see kalendrist.»

Ta jätkas: «Küsimus on ka selles, kuidas läheb Safari (Keenia) rallil. Kui hästi, siis tuleb veel üks etapp asendada. Mina loobuksin Korsika rallist. Kuigi see sõitjatele meeldib, on Sardiinia rallil rohkem pealtvaatajaid. Korsika on suurepärane ralli, kuid sel on väike turuväärtus. Paljud arvavad, et see peaks toimuma mandril, aga see on natuke lame arvamus, sest Prantsusmaal toimub ju Monte Carlo ralli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles