Video: Rasmus Mägi rivaal alustas hooaega kiiremini kui keegi eales varem

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Abderrahman Samba (keskel) tänavusi Aasia mänge võitmas.
Abderrahman Samba (keskel) tänavusi Aasia mänge võitmas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Mullu 400m tõkkejooksus kõigi aegade teise tulemuse 46,98 jooksnud Qatari esindav Abderrahman Samba tahab juba tänavu Kevin Youngi maailmarekordit rünnata.

23-aastane Samba võitis Dohas toimuvatel Aasia mängudel esmaspäeval 400m tõkkejooksu suurepärase maailma hooaja tippmargiga 47,51. Ehkki tulemus oli tema senise karjääri paremuselt kuues resultaat, muutis selle tähelepanuväärseks fakt, et mitte kunagi varem pole veel keegi sel alal hooaega nii kiirelt alustanud.

Et mullune teemantliiga võitja on suurepärases vormis, tõestas ta juba kaks nädalat varem kui läbis tõketeta 400m 44,60-ga ning andis selgelt mõista, et järjekordne alla 48-sekundiline hooaja avastart on tulemas. Et see lausa nii hea oli, rõõmustas meest ennastki.

«Olen väga rõõmus, ütles Samba Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAF meediaväljaandele, kuid ei paistnud sugugi üllatunud. «See oli kiire, aga mul on mõttes midagi palju kiiremat. Kuid jah, see oli kena algus,» lisas ta.

Küsimusele peale: kui palju kiiremat, vastas mees, et terve sekundi jagu – täpselt nagu mullugi.

«Eelmine aasta alustasin 47,9-ga ja lõpetasin 46,9-ga. Sel hooajal alustasin ma 47,5-ga, seega tahan lõpetada 46,5-ga,» teatas Samba, vihjates selgelt soovile joosta üle 1992. aastast püsiv Kevin Youngi maailmarekord 46,78.

Aasia mängudel edestas Samba konkurente enam kui sekundiga, vedades seejuures viiest neli isiklike rekorditeni. Hõbeda võitis hiinlane Chen Chieh 48,92-ga ja pronksi Indiast pärit Jabir Madari Plliyalil 49,13-ga.

Eesti parimad 400m tõkkejooksjad Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor pole veel hooaega alustanud. 

Samba jooksu videot võib näha siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles