Tipphetked: pöörast visketabavust näidanud Fenerbahce lõpetas Žalgirise eurohooaja

Postimees Sport
Copy

Mullu korvpalli Euroliigas kolmanda koha pälvinud Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris leppis tänavu veerandfinaaliga, kus jäädi mängudega 1:3 alla põhiturniiri võitjale Istanbuli Fenerbahcele. Türgi suurklubi võitis Kaunases toimunud seeria viimase mängu tulemusega 99:82.

Enam kui 15 000 silmapaari ees peetud mängus tabas Fenerbahce pöörase viskeprotsendiga nii kaheseid (71,0%) kui ka kolmeseid (68,2%). Tõsi, protsendid pisut kukkusid neljandal veerandajal, mil mäng oli juba sisuliselt tehtud. Kui Žalgiris jõudis kolmandal veerandajal nelja punkti kaugusele, siis Fenerbahce tegi otsustava spurdi viimase kümneminutilise perioodi algul, suurendades eduseisu 20-punktiliseks. Sellest väljakuperemehed enam välja ei rabelenud.

Fenerbahce veduriks oli 25 punkti visanud Bobby Dixon (vabavisked 2/2, kahesed 4/5, kolmesed 5/5). Žalgirise resultatiivseim oli samuti 25 punkti kogunud Brandon Davies (kahesed 9/12), vabavisked 7/9).

Fenerbahce kohtub Hispaanias peetaval finaalturniiril poolfinaalis Istanbuli Anadolu Efesi või Barcelonaga (seis seerias 2:1 Efesile). Teise poolfinaalpaari moodustavad tiitlikaitsja Madridi Real ja Moskva CSKA/Baskonia (seis seerias 2:1 CSKAle).

Enne mängu:

Kui põhiturniiri võitja Fenerbache sai veerandfinaali avamängus koduväljakul kirja ülikindla 76:43 võidu, siis teise Türgi pealinnas peetud kohtumise võitis numbritega 82:80 külalismeeskond Žalgiris ning viigistas seeria 1:1 peale. Teisipäeval tuli seeria Kaunasesse, kus Žalgirisel oli sisuliselt mängu lõpuni võiduvõimalus, ent Fenerbahce võttis 66:57 võidu.

Tänavune Euroliiga finaalturniir peetakse 15.-17. maini Hispaanias Saski Baskonia kodusaalis. Ainsana on sinna koha kindlustanud Madridi Real, kes alistas veerandfinaalseerias mängudega 3:0 Ateena Panathinaikose. Peale Žalgiris – Fenerbahce (seis 1:2) heitlevad pääsu eest nelja parema hulka Moskva CSKA – Baskonia (2:1) ja Istanbuli Anatolu Efes – Barcelona (2:1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles