Visnapuu: teisel veerandajal mängisime väga head korvpalli

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu meeskond peatreener Indrek Visnapuu näpunäiteid kuulamas.
Tartu meeskond peatreener Indrek Visnapuu näpunäiteid kuulamas. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond pakkus taas oma poolehoidjatele kuhjaga meelehärmi, andes Eesti meistriliiga kohtumises Rakvere Tarva vastu käest paarikümnepunktilise edu. Lõpusekundite loteriis suudeti siiski napp võit – 85:82 – endale jätta.


Teise veerandaja lõpu eel juhtis Tartu korduvalt 20 punktiga, teist poolaegagi alustati väljakuperemeeste 18-silmalisest eduseisust, ent viimase veerandaja alguseks säras tablool viik. Punkt punkti heitluses said otsustavaks Tarva mängijate möödavisked.

«Ma ei ütleks, et mehed lasid eduseisus jala sirgu – mängime sisuliselt kuue ja poole mehega ning sellises koosluses pole see mõeldav,» sõnas Tartu peatreener Indrek Visnapuu, kelle kaardipakist puudusid Sten-Timmu Sokk, Timo Eichfuss, Tanel Kurbas ja Rain Raadik. «Tarvas tabas lihtsalt kolmandal veerandajal raskeid kolmeseid, see sundis meid rohkem välja tulema ja muutis korvialuse kaitse hellaks.»

Tarvas kasutas selle varmalt ära. Pall sokutati tsenter Kaspars Ciprussi kätte, kes mänguvahendi järjekindlalt korvi saatis. Lätlane kogus lõpuks 26 punkti, kuid just lõpurünnakutel ei jõudnud pall temani.

«Allingu sai kiiresti kolm viga, see segas tal korvi all positsiooni eest võidelda,» põhjendas Visnapuu. Sama hädas oli Ciprussiga ka Bill Amis. Tarva pikkade ülekaal oli mäekõrgune, vaid 14 minutit mänginud Viljar Veski panustas oma meeskonna heaks 17 punkti.

Tarva kolmanda veerand­aja viskekontserdist enam häiris Visnapuud oma meeskonna rünnak. Kümne minutiga koguti vaid üheksa punkti. Samas suudeti teisel veerandajal visata 34 silma. «Punktid tulid meeskondlikult hästi väljamängitud visetest. Teisel veerandajal mängisime väga head korvpalli.»

Tartlastele oli see juba teine lõpusekundite võit järjest, laupäeval saadi võõrsil ühe punktiga jagu Raplast. Visnapuu sõnul tasub raskest seisust saadud võitudest otsida edasise jaoks positiivsust.

Reedel kohtub Tartu Balti liiga arvestuses Leedu tugevuselt kolmanda klubi Šiauliaiga. Selleks ajaks loodab Visnapuu saada oma käsutusse rohkem mängukõlbulikke pallureid. «Raadiku osalemine on kõige ebatõenäolisem, ülejäänud meeste võimalused on võrdsed,» sõnas ta. 

Korvpall
Eesti meistriliiga

Tartu Ülikool – Rakvere Tarvas 85:82
Tartu: Saage 20, Leppik 18, Allingu 12, Veideman 11, Amis 9, Paade 8, Doronin 7.
Tarvas: Cipruss 26, Veski 17, Hallik 13, Oja 13, Kriisa 6, Umbraško 4, Dorbek 3.

Valga – Pärnu 87:69 (Vares 22, Cricelli 21 – Raap 24, Raadik 20)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles