Meistrite liiga: Ajax alistas poolfinaali avakohtumises Tottenhami

Postimees Sport
Copy
Donny van de Beek viis Ajaxi juhtima.
Donny van de Beek viis Ajaxi juhtima. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Action Images via Reuters

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises alistas Amsterdami Ajax võõrsil 1:0 Tottenhami Hotspuri.

 Ajax alustas kohtumist kohe tempokamalt üritades leida ruttu võimalust värava löömiseks. Ajaxi surve kandis vilja juba 15. minutil, kui Donny van de Beek Ajaxi 1:0 juhtima viis. 

Tottenham sai küll tasahilju mängu, kuid Jan Verthongeni karm peavigastus tõmbas tempo alla ning sundis Tottenhami ka vahetust tegema. Poolajale mindigi Ajaxi eduseisus. 

Teist poolaega alustas omakorda hästi Tottenham, kuid liiga ohtlikuks Ajaxile ei saadudki. Hoopis David Neres Ajaxi poolt saatis 78. minutil teele poolaja ohtlikuma löögi, mis siiski postist tagasi väljakule põrkus. Ajax võitiski võõrsil kohtumise 1:0. 

Ilmselt polnud palju neid, kes julgesid enne hooaja algust ennustada nii Tottenhami kui ka Ajaxit Meistrite liigas poolfinaali, kuid just sinna on mõlemad meeskonnad välja jõudnud. Kui Tottenham oli viimastel aastatel Meistrite liigas suutnud end siiski arvestatavalt näidata, siis Ajax jõudis viimati 16 parema sekka koguni 13 aastat tagasi.

Ajaxi meeskond on eriline just selle tõttu, et meeskonnas puuduvad kindlad staarid. Meeskonna moodustavad peamiselt noored mängijad, kes on aga koostöö nii suurepäraselt käima saanud, et Meistrite liigas on järjest alistatud nii Madridi Real kui ka Juventus. Nii ootavad paljud jalgpallifännid, et Ajax pikendaks seda imelist seeriat finaalini välja.

Tottenham pole samuti sel sajandil kordagi Meistrite liigas poolfinaali välja jõudnud ja nii on see ka Inglismaa meeskonna jaoks vinge saavutus. Samas kui vastas on siiski pigem noortest koosnev Ajax, loodetakse võimalus ära kasutada ja finaali välja jõuda. Ainsaks takistuseks on puuduvad ründajad: Harry Kane on vigastusega väljas ning Heung-min Son peab kollaste kaartide tõttu kohtumise vahele jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles