15-aastane tennisist pääses Austraalia lahtiste põhiturniirile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty Foto: SCANPIX

Austraalia tennisistid võistlesid eelmisel nädalal aasta esimese suure slämmi turniiri, Austraalia lahtiste meistrivõistluste vabapääsmete eest ning mõnevõrra üllatuslikult võitis wild-card’i alles 15-aastane Ashleigh Barty.

Tänavu suvel Wimbledoni noorteturniiril võidutsenud Barty (WTA 678.) ei kaotanud nädala jooksul settigi – esmalt võitis ta alagrupiturniiril kõik mängud kindlalt kahes setis, teiste seas alistas ta 6:3, 6:3 esimesena asetatud Casey Dellacqua (WTA 133.). Poolfinaalis oli Barty 7:5, 6:3 parem Arina Rodionovast ning finaalis 7:6 (6), 6:2 teisena asetatud Olivia Rogowskast (WTA 166.).

«Ilmselt lähen sinna ja mängin kohutavat tennist ning olen äärmiselt närvis, aga samas naudin ennast,» naljatles esimest korda täiskasvanute suure slämmi turniiril osalev Barty. «Ilmselt hoian riietusruumis omaette, istun nurgas ja peidan end teiste eest. Aga eks paistab.»

Juunioride maailma edetabelis 3. kohal paiknev Barty on naiste klassis kaasa teinud vaid ühel turniiril – tänavu osales ta US Openi kvalifikatsioonis.

«Olen hakanud paremini servima ja paremini liikuma. Kõik läheb õiges suunas,» rõõmustas aprillis 16-aastaseks saav Barty.

Barty on kahel korral mänginud ka Eesti tulevikulootuse Anett Kontaveitiga ning omavaheliste mängude seis on viigis – märtsis Malaisias peetud noorteturniiril võitis Barty 6:3, 6:3, Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste noorteturniiril oli aga jõululaupäeval 16-aastaseks saav Kontaveit 7:6 (5), 6:2 parem.

Austraalia meestennisistide seas võitis wild-card’i 26-aastane Marinko Matosevic (ATP 201.), kes alistas finaalis 6:4, 6:1, 6:2 James Duckworthi (ATP 275.).

Maailma edetabeli esisajas paiknevad mängijad pääsevad automaatselt suure slämmi turniiri põhitabelisse, ülejäänud kohad lähevad wild-card’iga mängijatele ning neile, kes kvalifikatsioonist läbi murravad.

2012. aasta Austraalia lahtised meistrivõistlused algavad 16. jaanuaril. Eestlastest on põhitabelis Kaia Kanepi, läbi kvalifikatsiooni püüab edasipääsu Jürgen Zopp, noorteturniiril osaleb Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles