Blogi: Barcelona andis julgelt mänginud Liverpoolile kõva keretäie

Postimees Sport
Copy
Barcelona - Liverpool.
Barcelona - Liverpool. Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali esimeses mängus alistas Barcelona kodustaadionil 3:0 Liverpooli.

Barcelona läks mängu 26. minutil juhtima, kui vanale koduklubile lõi värava Luis Suarez. See oli alles tema esimene värav Meistrite liigas sel hooajal.

Kuigi Liverpoolil tekkis võimalusi, ei lennanud avapoolajal nende poolt mitte ükski pealelöök raami. Teise poolaja alguses oli James Milneril lühikese aja jooksul kaks head võimalust skoorimiseks, kuid Marc-Andre ter Stegen oli oma ülesannete kõrgusel.

Kohtumise teine värav sündis 75. minutil, kui Suareze latti lennanud pelelöögist jõudis pall õnnelikult Messini, kes mänguvahendi tühja väravasse lükkas. Barcelona 3:0 värav sündis karistuslöögist, mille Messi lõi ristnurka. Tegu oli argentiinlase 600. väravaga Barcelona särgis.

Kolmeväravaline kaotusseis pani Liverpooli veelgi riskantsemalt ründama, kuid Salahi postilöök oli kõige lähem asi väravale. Barcelonal tekkis mitu varianti veel neljaski lüüa, kuid Liverpoolil oli lõpus õnne.

Enne mängu:

Barcelonal on käsil uskumatu seeria, kuna Meistrite liiga kodumängudes on ta kaotuseta Camp Noult lahkunud juba 31 kohtumist järjest, mis tähistab Euroopa tugevaima klubisarja rekordit. Seejuures on Hispaania kõrgliigas möödunud nädalavahetusel ajaloos 26. korda meistriks kroonitud Barcelona lasknud selle aja jooksul lüüa endale vaid 15 väravat.

«Meie eesmärk on võita, kuid me teame, kui väärtuslik on nende skoorimise peatamine,» sõnas Barcelona peatreener Ernesto Valvere poolfinaali eel. «Peame mängima kaks head mängu. Iga poolaja esimesed 15 minutit on olulised, kuna selle aja jooksul nad püüavad sind suruda, lämmatada ning visata kõige võimalikuga,» teadis 55-aastane hispaanlane rääkida.

Liverpooli peatreeneri Jürgen Kloppi sõnul poleks viigitulemus kõige halvem resultaat maailmas. «Mitmed on tulnud Barcelona vastu mängima teatud plaaniga ning saanud siis kõvasti sugeda. Me nägime nende mängu Real Sociedadi vastu (20. aprillil tulemusega 2:1 lõppenud kohtumine Camp Noul – toim), kus nad said hästi hakkama,» rääkis Klopp.

«Levante sai samuti hästi hakkama (laupäeval toimunud mäng, mille Barcelona 1:0 võitis – toim), kuid Barcelona võitis. Messi (Barcelona ründestaar Lionel Messi – toim) ütles enne hooaega, et soovib selle karika tagasi võtta ning see kõlab nagu ähvardus meile kõigile!» mõistab 51-aastane sakslane Barcelona tugevust.

Eile peetud poolfinaali avakohtumises alistas Amsterdami Ajax tulemusega 1:0 võõral väljakul Tottenham Hotspuri. Kordusmatš on kavas järgmisel kolmapäeval Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles