Mida teab Ott Tänak Tšiili rallist?

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Järgmisel nädal algav Tšiili autoralli MM-etapp on tundmatu suurus kõigile, sest ükski praegune rallisõitja pole seal kihutanud ning WRC-sarja kalendris on see ralli esmakordselt.

WRC-sarja korraldajad küsisid sõitjatelt, kuidas nad ennast omamoodi debüüdi eel tunnevad ja kuidas selliseks ralliks üldse valmistuda.

«Olukord on põhimõtteliselt sama nagu eelmisel aastal Türgis. Ainus erinevus on see, et Türgis teadsime, et tingimused on väga keerulised Tšiilis peaksid teed olema sujuvamad ja paremad. Aga see on ka kõik, mida me sellest rallist teame,» lausus MM-sarja üldarvestuses kolmandal kohal olev Toyota sõitja Ott Tänak.

Tema meeskonnakaaslane Kris Meeke märkis omalt poolt: «See on nagu WRC-karjääri algus. Kui ma WRC autoga 2014. aastal võistlesin, siis oli palju etappe, mida ma polnud varem sõitnud. See oli raske, sest siis olid mul konkurendid, kel aastatepikkune kogemus, aga Tšiili ralli on kõigile uus. See on vahva väljakutse.»

Hyundai piloodi Andreas Mikkelseni hinnangul võib Tšiili ralli kujuneda omapäraseks, kuuma Austraalia ja porise Walesi seguks. Tema tiimikaaslane, üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb ütles eriti tabavalt: «See on kruusaralli, tean ainult seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles