Galerii: Eesti teenis lisaajal vinge võidu, kuid jäi napilt neljandaks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy

Tallinnas toimunud jäähoki MMi I divisjoni B-grupi turniiri lõpetas Eesti lisaajal teenitud 4:3 võiduga Ukraina üle. Koduturniirilt lahkub Eesti neljanda kohaga.

Kui Eesti oleks Ukraina alistanud normaalajal, oleks tabelis möödutud Jaapanist ning tõustud kolmandaks. Lisaaja võit tähendas aga, et nii Eestil kui Jaapanil on kokku kuus punkti, kuid omavaheline mäng andis eelise Jaapanile.

Mängus Ukrainaga jäi Eesti juba esimese kahe minutiga 0:2 kaotusseisu. Kui avaperioodi oli mängitud 3.51, vähendas Eesti kaotusseisu 1:2 peale Aleksandr Petrov. Avakolmandiku teises pooles kasvatas Ukraina eduseisu taas kaheväravaliseks.

Teisel kolmandikul lõi turniiri esimese värava Mark Viitanen ning Eesti oli mängus tagasi. Viimasel kolmandikul viigistas Roman Andrejev seisu ning viis mängu lisaajale. Kui lisaaega oli mängitud 1.22, viskas Eesti võiduvärava Robert Rooba.

Eestis toimunud turniiri võidu ning pääsu tugevamasse seltskonda kindlustas Rumeenia. Sama palju punkte (13) teenis ka Poola, kuid omavaheline mäng andis eelise Rumeeniale. Kolmanda koha teenis Jaapan (6), neljas oli Eesti (6), viies Ukraina (4) ning viimane Holland (3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles