Eesti madistab järgmise aasta jäähoki MMil taas Leeduga

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Leedu jäähokikoondise ja endine Riia Dünamo väravavaht Mantas Armalis korjas täna väravast litrit üheksa korda
Leedu jäähokikoondise ja endine Riia Dünamo väravavaht Mantas Armalis korjas täna väravast litrit üheksa korda Foto: Sintija Zandersone / LETA/Scanpix

Peaaegu samaaegselt Tallinnas toimunud jäähoki maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiriga peeti Kasahstani uue nimega pealinnas Nur-Sultanis A-grupi turniir. Viimased kohtumised Nur-Sultanis mängitakse täna.

Üks oluline kohtumine on A-grupis täna juba lõppenud. Sloveenia tuuseldas Leedut koguni 9:0 ning kindlustas sellega koha I divisjoni A-grupis ka järgmiseks aastaks. Leedu jäähokikoondis aga tuleb Eestile seltsi B-gruppi.

Leedu koondis, kelle koosseisus mängib koduliigas vaid neli meest, tegi kuni viimase mänguni suhteliselt hea turniiri. Napilt kaotati nii Valgevenele (3:4), kui ka tugevale Kasahstani koondisele (1:3). Väärt võit saadi Lõuna-Korea üle (2:1). Kuigi koguti Ungariga võrdselt 3 punkti (Ungaril seisab täna veel ees mäng Lõuna - Koreaga), siis kaotus omavahelises mängus (1:4) andis Balti riigi meeskonnale turniiritabelis 6. koha, mis tähendab, et tulevaks aastaks langetakse taas aste madalamale.

Maailmameistrivõistluste kõrgemasse seltskonda pääsemise eest võitlevad täna seni kõik kohtumised normaalajal võitnud kodumeeskond Kasahstan (12 punkti) ja Valgevene (11 punkti).  

Maailma parim hokimeeskond selgub aga Slovakkias. Jaht MM-kullale algab 10.mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles