Galerii: Eesti poksilegend tähistas koos tähtsate külalistega 80. juubelit

Copy

6. mail tähistas Eesti poksilegend ning poksiraamatute autor Rein Pajur 80. juubelit. Eesti poksiliit korraldas suursuguse tähtpäeva puhul kunagisele 5-kordsele Eesti meistrile ning tunnustatud treenerile ja ringikohtunikule piduliku vastuvõtu.

“Rein Pajuri panust Eesti poksiellu on võimatu ülehinnata - lisaks sellele, et ta kuulus Eesti poksi paremiku sekka, pühendas ta sportlaskarjääri järel elu teiste kindameeste treenimisele ning hoidis lippu kõrgel ka kohalike kohtunike seas, osaledes õigusemõistjana Moskva olümpiamängudel. Reinu sulest on ilmunud mitu olulist poksiraamatut, mis on säilitanud Eesti poksi ajalugu ning andnud võimaluse tänastel noortel haarata selle raske ala algteadmiste saamiseks just tema sulest ilmunud õpiku järele,” lausus üritusel tänukirja ning sümboolselt poksikindad legendile üle andnud Eesti poksiliidu peasekretär Jelena Kalbina.

Pajurile tuli austust avaldama suur hulk Eesti poksiperest, kelle seas oli nii tippkohtunikke, treenereid, poksijaid kui tema endisi õpilasi. Lisaks avaldasid tänukirjadega austust ka Eesti olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa ning Kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Pürn.

“Õnnitlema tuli nii palju sõpru, et kõigile ei jätkunud istekohti. Hoolimata sellest atmosfäär oli soe ja humoorikas. Mul on nii hea meel, et armastus meie spordiala vastu on Reinu ellu toonud nii palju sõpru ja saavutusi!” lisas Kalbina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles