Istanbuli ime sai väikevenna

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Liverpooli mängijad ja abipersonal rivistusid pärast mängu Kopi ette ning võtsid üheskoos laulu üles.
Liverpooli mängijad ja abipersonal rivistusid pärast mängu Kopi ette ning võtsid üheskoos laulu üles. Foto: OLI SCARFF/AFP

Ära kunagi anna alla, pall on ümmargune, kodupublik on 12. mees väljakul. Need ja paljud teisedki jalgpalliklišeed said teisipäeva õhtul Liverpooli kodustaadionil Anfieldil kinnitust, kui kodumeeskond näiliselt lootusetust situatsioonist välja tuli ja korduskohtumise 4:0 võiduga teist aastat järjest Meistrite liiga finaali jõudis.

Avamängu kaotas Liverpool Camp Noul mõneti teenimatult 0:3. Jürgen Kloppi juhendatavad jalgpallurid näitasid nädala eest Barcelonas hingestatud ja julget mängu ning suutsid tänapäeva jalgpalli edukaima meeskonna üle nende koduõuel domineerida. Ent tulemus rääkis enda eest. Kolmeväravaline kaotusseis võinuks vabalt olla ka neljane, kuid Barcelona 21-aastane ründaja Ousmane Dembele suutis lõpuminutitel luhata võimaluse, mis kummitab teda pikka aega.

Kui Dembele lihtsavõitu väravavõimaluse raiskas, näitas ülekande režissöör suures plaanis Lionel Messi ahastuses nägu. Ta justkui teadnuks, et kolmest väravast ei pruugi piisata. See teadmine sai teisipäeva õhtul esimese kinnituse juba mängu seitsmendal minutil. Sel hooajal vaid episoodiliselt väljakule pääsenud, kuid Liverpooli eest ülitähtsaid väravaid löönud Divock Origi oli õigel ajal õiges kohas ja avas skoori. See oli tema karjääri esimene Meistrite liiga värav.

Vihane vahetusmees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles