Millise stsenaariumi puhul võib Inglismaa meistritiitli otsustada lisamäng?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Premier League'i 2018/19 hooajal tuleb Inglismaa meistriks Manchester City või Liverpool.
Premier League'i 2018/19 hooajal tuleb Inglismaa meistriks Manchester City või Liverpool. Foto: JASON CAIRNDUFF / Action Images via Reuters

Eeloleval pühapäeval peetakse Inglismaa jalgpalli Premer League’is 2018/19 hooaja viimane mängudevoor. Meistritiitli eest heitlevad kaks klubi – Manchester City ja Liverpool –, kuid asjade sobival kokkulangemisel ei pruugi pühapäeval tšempion selguda.

Nimelt edestab valitsev meister Manchester City üks voor enne hooaja lõppu Liverpooli ühe silmaga. Pep Guardiola hoolealused kohtuvad pühapäeval Brighton & Hove Albioniga ja kaitsevad võidu korral kindlasti tiitlit, ülejäänud tulemuste puhul sõltub Jürgen Kloppi juhendatava Liverpooli ja Wolverhampton Wanderersi kohtumise lõppseis.

Manchester City on kogunud 95 punkti väravate vahega 91:22 (+69), Liverpooli samad näitajad on vastavalt 94 punkti ja 87:22 (+65). Seega pole välistatud, et pärast liigahooaja lõppu on kaks tiitlinõudlejat samal pulgal ning ees ootab lisamäng, kuid selle tõenäosus on väga väike.

Aga et säärane stsenaarium juhtuks, peab Manchester City kaotama võõrsil Brightonile 0:4 ja Liverpool mängima kodus 4:4 viiki, kirjutab Inglismaa meedia. Lisamängu stsenaariumi toetavad ka skoorid 1:5 ja 5:5, 2:6 ja 6:6, 3:7 ja 7:7 jne. Sel juhul oleks mõlemal meeskonnal pärast viimast vooru 95 punkti ja väravate vahe võrdne (+65) ning meister selguks Premier League’i ajaloos esimest korda lisamängu abil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles