Valitsev maailmameister alustas jäähoki MMi kaotusega, võõrustaja alistas kullasoosiku

Toimetas Silver Tabo
Copy
Tšehhi rahvuskoondis jäi ilma kahest põhimängijast.
Tšehhi rahvuskoondis jäi ilma kahest põhimängijast. Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Scanpix

Slovakkias peetavate jäähoki maailmameistrivõistluste avapäeval sündis mitu üllatustulemust. Kui viimase kahe aasta kuldmedalist Rootsi jäi B-alagrupis tulemusega 2:5 alla Tšehhile, siis üheks favoriidiks peetav USA alistus A-alagrupis skooriga 1:4 võõrustajamaale.

Tšehhi asus kohtumist juba 1.55 pärast mängu algust Jakub Vrana viskest juhtima. Teisel kolmandikul haarasid rootslased aga ise liidriohjad tänu Patric Hornqvisti (20.24) ja Oskar Lindblomi (23.01) tabamustele. Teine kolmandik lõppes aga viigiseisul, kui Dominik Kubalik (36.36) tõi tabloole 2:2 viiginumbrid.

Matši viimane periood kuulus aga tšehhidele, kui Michael Frolik (40.33), Vrana (55.50) ning Jan Kovar (59.04) viskasid kolm vastuseta väravat ning Tšehhi teenis 5:2 võidu toel tabelisse kolm punkti.

A-alagruppis võttis Slovakkia koduseinte toel numbritega 4:1 USA skalbi. Võõrustajad läksid kohtumist 4.02 pärast avavilet juhtima, kui sihile jõudis Matuš Sukel. Kaheksa minutit hiljem viigistas USA Alex Debrincati viskest seisu.

Järgnev mäng kuulus aga slovakkidele, kui teisel kolmandikul tegi Erik Cernak (21.52) esmalt seisuks 2:1 ning Tomaš Tatar suurendas kolm minutit hiljem eduseisu. Kohtumise viimase värava eest hoolitses Michal Krištof (55.54).

Slovakkia kohtub täna õhtul algusega kell 21.15 MMi 3:1 võiduga Kanada üle alustanud Soomega ning Tšehhi Norraga. USA läheb homme kell 13.15 vastamisi Prantsusmaaga ning Rootsi Austriaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles