Lõunapausile liidrina saabunud Tänak: oleme õnnelikud, aga pool rallit on veel ees

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: STR / EPA

Ott Tänak ja Martin Järveoja on Tšiili MM-rallit laupäevaseks lõunapausiks 34,6 sekundiga Sebastien Ogier' ees juhtimas. Siiski lausus Tänak, et järele anda ei saa, sest ralli lõpuni on veel kõvasti aega. 

«Me oleme tänase hommiku üle õnnelikud. Tänane päev on pigem lihtsalt targalt vaja läbi sõita,» lausus Tänak WRC otseülekandes. 

«Katsed on siledad, aga kohati päris keerulised. Esimesel kiiruskatsel oli pidamist väga vähe, lihtne see hommik kindlasti ei olnud. Oleme rahul, et kõik õnnestus ning pärastlõunal on juba lihtsam rütmi leida,» rääkis Tänak. 

Tänak oli ainus kes hommikul katsetele kaks tagavararatast kaas võttis. «See oli turvaline otsus. Me pole varem neid katseid ju näinud ja ei teadnud, mis juhtuma hakkab. Tahtsime kindla peale lõpuni jõuda,» põhjendas Tänak otsust.

«Neuville'i avarii meie jaoks midagi ei muuda, jätkame samamoodi, pool rallit on veel minna. Selliseid asju võib kõigil juhtuda ja täna on juba mitmel mehel ka juhtunud. See on raske ralli, peame keskendunud olema,» lausus Tänak lõpetuseks.

Video Tänaku sõidust kaheksandal kiiruskatsel: 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles