Rafael Nadal: ma ei mängi piisavalt hästi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Rafael Nadal pidi Madridis asjad kokku pakkima juba poolfinaalis
Rafael Nadal pidi Madridis asjad kokku pakkima juba poolfinaalis Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Novak Djokovic mängib täna Madrid Openi tenniseturniiri finaalis Stefanos Tsitsipasega, mitte Rafael Nadaliga. 20-aastane kreeklane võitis laupäeval kolmesetilises trilleris 6:4, 2:6, 6:3 just Rafael Nadali. Võit tuli alles neljanda matšpalliga.  

Finaalikoht oli Nadalile ette planeeritud. Teda peeti ilmselgeks favoriidiks ka võimalikus finaalmatšis maailma esinumbri Novak Djokovici vastu. Kuid 17-kordne Suure slämmi võitja sai Tsitsipaselt üllatuskaotuse. Noorele kreeklasele on Madrid Openi finaal juba neljas ATP finaal käimasoleval hooajal.

«Emotsionaalselt oli see väga raske. Üks minu raskemaid võite üldse,» rääkis Tsitsipas.

Kreeklane kogub võitudega enesekindlust. Serblane Djokovic on varem kirjeldanud liivaväljaku võitu Nadali üle kui «ülimat väljakutset».

Nadali saviliivahooaeg on alanud pettumustvalmistavalt. Esimest korda pärast 2015. aastat läheb Nadal Roland Garrosele vastu ilma ühtki liivaturniiri võitmata.

«Ma pole piisavalt hästi mänginud,» tunnistas Nadal.

«Olen liivaväljakutel palju turniire võitnud, kuid aastad pole vennad,» rääkis pettunud hispaanlane.

Vähesed kahtlevad selles, et Nadal ei võida tänavu oma 12-ndat Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste tiitlit, kuid Djokovici ja Thiemi ja ka Tsitsipase hea vorm võivad selle teha ülimalt keeruliseks.

Madrid Openi finaal Djokovici ja Tsitsipase vahel algab täna kl 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles