Tiitlikaitsja Rootsi avas MMil võiduarve, OM-hõbe Saksamaa jätkab täiseduga

Silver Tabo
, reporter
Copy
Rootsi jäähokikoondis.
Rootsi jäähokikoondis. Foto: JOEL MARKLUND / imago images / Bildbyran

Jäähoki maailmameistrivõistlustel Slovakkias avas punktiarve valitsev meister Rootsi, kui alistas B-alagrupi teises mängus kindlalt tulemusega 8:0 Itaalia.

Viimase kahe aasta MMi tšempioni ridades tegi kübaratriki Anton Lander, kaks väravat viskas Patric Hornqvist ning lisaks said käe valgeks Oskar Lindblom, Marcus Krüger ja William Nylander.

B-alagrupis asub avamängu tulemusega 2:5 Tšehhile kaotanud Rootsi praegu kolme punktiga viiendal kohal. Kahe vooruga ise mitte ühtegi väravat visanud ja enda puurist juba 17 litrit välja noppima pidanud Itaalia on viimasel ehk kaheksandal kohal.

A-alagrupis jätkas võidumarssi Saksamaa, kes alistas skooriga 2:1 Taani esinduse. Kui avakolmandikul väravaid ei sündinud, siis teise kolmandiku keskel (30.27) avas väravaarve Matthias Plachta. Saksamaa eduseisu suurendas 11 sekundit enne teise kolmandiku lõppu Frederik Tiffels. Ehkki viimasel perioodil vähendas Mathias Bau Hansen (50.19) taanlaste kaotusseisu minimaalseks, siis mulluse OMi hõbemedaliga lõpetanud sakslased kolme võidupunkti käest ei lasknud.

A-alagrupis paikneb seni mõlemad peetud mängud võitnud Saksamaa kuue punktiga Soome järel teisel kohal, Taani asub kahe silmaga viiendal positsioonil.

Jäähoki MMil on täna kavas veel kaks mängu, kui algusega kell 21.15 lähevad A-alagrupis omavahel vastamisi Suurbritannia ja Kanada ning B-alagrupis Läti ja Šveits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles