Järjekordse patuse ülestunnistus: Erfurdi dopingulaboriga on seotud ka sakslasest maailmameister

Toimetas Silver Tabo
Copy
Danilo Hondo.
Danilo Hondo. Foto: imago sportfotodienst / imago images / Sirotti

Veebruari lõpus Austrias Seefeldis suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali valguses tuli päevavalgele järjekordne patune, kelleks on 1994. aastal trekisõidu meeskondlikus jälitussõidus maailmameistriks kroonitud Saksamaa jalgrattur Danilo Hondo.

Nüüdseks 45-aastane Šveitsi rattakoondise peatreener tunnistas intervjuus väljaandele ARD, et tegi elu suurima vea, kui end karjääri jooksul Erfurdi dopinguvõrgustikuga sidus ja veredopingut tulutult kasutas. Kusjuures aastas maksis ta teenuse eest 30 000 eurot.

«See juhtus 2011. aastal,» tõi Hondo välja seotuse Saksamaa linnas Erfurdis paiknenud dopingulaboriga. «Ma pean ütlema, et see on mind kogu aeg vaevanud. See oli minu nõrkuse hetk. Tegin oma elu suurima vea,» tunnistas endine profirattur.

Hondo loodab, et arvatavasti saab tema ametiaeg Šveitsi koondise peatreenerina nüüd läbi. «Olen teadlik, et mul puudub tööalane tulevik jalgrattasõidus,» sõnas ta.

Hondo oli professionaalne jalgrattur aastatel 1994–2014. Aastal 2002 tuli ta maanteesõidus Saksamaa meistriks, esindades nii Team Telekomi (2002) kui ka Team Gerolsteineri (2004–2005) värve. «Saan nüüd minevikus tehtud vigade eest karistada,» rääkis Hondo.

Erfurdi dopinguskandaaliga teadaolevalt on seotud vähemalt kaheksa erineva riigi 21 sportlast viielt erinevalt spordialalt. Nende seas on veredopingu kasutamise üles tunnistanud ka Eesti suusatajad Karel Tammjärv, Algo Kärp ning Andreas Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles