Takistussõitjad avasid Leedus võiduskoori

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Kullo Kender ja Artas.
Kullo Kender ja Artas. Foto: Mari Ann Selge

Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019 peetakse Leedus Darguziais kokku kahel nädalavahetusel mai keskel. Esimene võistlusnädal möödus edukalt just Eesti noorema põlve ratsanikele ja nopiti nii mõnigi võit.

Alustame esimese nädala olulisemast võistlusklassist, CSI2* grand prix’st, mis peeti kõrgusel 145 cm ja andis väärtuslikke LR punkte. Parima eestlasena tuli Kullo Kender hobusel Artas siin kolmandaks, kohe temast järgmisel kohal lõpetasid Paul Argus ja Renessin ning auhindadele jõudis veel ka Helene Marie Rägo hobusel Con Quick, kes saavutas 9. koha. Kõrgetasemelise sõidu võitis Benas Gutkauskas hobusel Quidamo 10 Leedust.

Toome välja veel mõned olulisemad tulemused tuuri esimesest nädalast, sest kõiki auhinnalisi kohti üles lugeda ei jõuagi.

Võistluse avastardid tehti juba neljapäeval. Eestile tõi võidu CSI2* 130 cm kiirus-puhtus parkuurist Kertu Klettenberg hobusel D.Lady. Samas sõidus jõudsid auhindadele veel Berit Lehtsaar ja C Qastania (5. koht), Paul Argus ja Ping Pong V (8. koht), Gunnar Klettenberg ja Salomon (11. koht) ning Elizabeth Põder ja Piccolina (12. koht).

Reedet alustas võiduga 5-aastaste hobuste kahefaasilises parkuuris Elise Lott hobusel Gameelia. Poniklassi 90 cm parkuuris oli võidukas Vanessa Simuste ponil Only. Päeva kõrgeimas, CSI2* 140 cm sõidus saavutas Kullo Kender hobusel Artas 2. koha. Neljandaks tulid Gunnar Klettenberg ja B Captain Norman. Väga tubli ja elu esimese 140 cm parkuuri tegi Elizabeth Põder hobusel Piccolina, saades tasuks ka auhinnalise 9. koha. Sõidu võitis lätlanna Laura Penele hobusel Dundas V.D.M..

Laupäevase võiduskoori avas 130 cm puhtus-kiirus parkuuris Berit Lehtsaar hobusel C Qastania. Berit oli edukaim eestlane ka 135 cm ümberhüpetega parkuuris, kus hobusega Solei Solei saavutas kõrge 4. koha. Auhinnalistele kohtadele jõudsid veel Paul Argus ja Jay-Z-Bee (6. koht), Janely Saar ja Ilsonne V Bareelhof (7. koht) ja Elizabeth Põder ja Piccolina (8. koht). Päeva viimases, 6-takistusega sõidus, jäid Berit Lehtsaar ja Stannus esikohta jagama kahe teise ratsanikuga.

Eeloleva nädala kulminatsiooniks on kindlasti MK-etapp, mis peetakse pühapäeval.

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles