10-aastane jetisportlane tõi Eestisse maailmameistritiitli

Postimees Sport
Copy
Ander-Hubert Lauri
Ander-Hubert Lauri Foto: Arek Rejs

Eile hilisõhtul lõppes Portugalis Portimaos jetispordi MM-sarja esimene etapp ja juunioride MM. Juunioride klassides oli tiitlit kaitsmas SKI GP3.2 klassis Ander-Hubert Lauri ja SKI GP3.3 klassis Mattias Reinaas.

MM-sarjas oli meie sportlasi osalemas kuus. SKI GP1 klassis sõitsid Marten Männi ja Markus Lutsokert. SKI Ladies GP1 klassis oli Eesti esindatud kolme sportlasega. Möödunud hooaja MM-sarja pronksmedali omanik Jasmiin Üpraus, Kätriin Nilbe ja oma MM-debüüti tegev Elina Kaarneem. Runabout GP1 klassis võtab osa Anton Pankratov.

SKI Junior GP3.2 klassis kujunes pidurdamatuks Ander-Hubert Lauri, kes nädal aega tagasi toimunud EM-etapil tuli teiseks. Alates ajasõidust näitas Hubert, et on võimeline ka sellel aastal tiitli eest võitlema ja sõitudes ei olnud talle vastast. «Mõned vead sai sõidus sisse tehtud ja lendstart oli minu jaoks midagi täiesti uut aga muidu sõitsin oma sõitu ja püüdsin anda oma parimat» rääkis Ander-Hubert peale võistlust. Võites kõik kolm sõitu tuli Ander-Hubert maksimum punktidega maailmameistriks. Teiseks tuli noor võidusõitja Rashed Taher Araabia Ühendemiraatidest ja kolmas oli Portugali noor talent Manuel Leite.

SKI Junior GP3.3 klassis oli tiitlit kaitsmas Mattias Reinaas. Tema nädalavahetus kujunes keerulisemaks, kuna peale ajasõitu ütles üles tema võistlustehnika ja ta pidi terve võistluse osalema asendus jetiga. Mattias tuli esimeses sõidus neljandaks ja siis hakkas oma positsiooni parandama iga sõiduga. Teises ja kolmandas sõidus oli teine. Kokkuvõttes kindlustas ta sellega pronksmedali. Maailmameistriks tuli Theodor Liseth Norrast ja hõbedale sõitis ennast Diogo Barbosa Portugalist. «Ootused olid natuke kõrgemad aga kuna sõitsin laenatud jetiga, mida väga hästi ei tunnetanud siis võib tulemusega rahule jääda.» rääkis Mattias peale võistlust.

SKI Ladies GP1 klassis tegi tugeva tulemuse Jasmiin Üpraus, kes saavutas kolme sõidu kokkuvõttes kolmanda koha. Esikoht kuulus mitmekordsele maailmameistrile Emma-Nellie Ortendahlile ja teine koht Jonna Borgströmile Rootsist. Jasmiin võttis nädalavahetuse kokku nii «Hooaeg on alustatud ja näha on, et see tuleb põnev, nüüd tuleb Eestis tugevalt trenni teha ja jätkata ikka samas vaimus ja tõusta järjest kõrgemale! Võistlus ise oli mitmekülgne ning eestlaste omavaheline koostöö väga nauditav! Kõik andsid endast kõik ja olid imelised!» Kätriin Nilbe lõpetas MM-etapi üheksandana ja debüüti tegev Elina Kaarneem kolmeteistkümnendana.

SKI GP1 klassis pakkusid meie sõitjad närvikõdi alates ajasõitudest, kus Marten Männi tuli 0,02 sekundilise vahega Kevin Reitereri järel teiseks. Startides enam nii hästi ei läinud, esimese sõidu lõpetas Marten kuuendana ja kaks järgmist neljandana. Kokkuvõttes Männile MM-etapilt kolmas koht. Markus Lutsokert maadles kõik sõidud tehniliste probleemidega ja korralikku tulemust ei saanudki.

Runabout GP1 klassis ajasõidus 15 kohale tulnud Anton Pankratov parandas oma kohta sõidus korralikult. Esimese sõidu lõpetas seitsmendana ja teises sõidus oli kaheksas. Kokkuvõttes etapilt korralik seitsmes koht.

Järgmine jetispordi MM-sarja etapp sõidetakse mai lõpus Sardiinias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles