MMi kahe võiduga alustanud Soome kaotas lisaajal USAle, suursoosik Venemaa jätkab täiseduga

Silver Tabo
, reporter
Copy
Dylan Larkin kerkis ameeriklaste kangelaseks.
Dylan Larkin kerkis ameeriklaste kangelaseks. Foto: JOE KLAMAR / AFP

Slovakkias peetavaid jäähoki maailmameistrivõistlusi kahe võiduga alustanud Soome kaotas A-alagrupi kolmandas mängus lisaajal tulemusega 2:3 USA esindusele.

USA läks kohtumist juhtima juba 50. sekundil, kui värava viskas Brady Skjei. Kümme minutit hiljem (10.36) duubeldas seisu kaheväravaliseks Johnny Gaudreau. Avakolmandiku lõpus (19.05) avasid aga väravaarve ka soomlased, kui käe sai valgeks Harri Pesonen.

Kohtumise viigistas teise perioodi lõpus kõigest 32 sekundit enne pausi Niko Ojamäki.

Ka teisel perioodil jõudis Soome väravani viimasel minutil. 32 sekundit enne pausi viigistas arvulisest ülekaalust Niko Ojamäki. Kuna kolmandal kolmandikul kumbki meeskond sihile ei jõudnud, siis ootas ees lisaaeg. Ameeriklaste võiduvärava autoriks tõusis 3.47 pärast lisaaja algust skoorinud Dylan Larkin.

Kaotusest hoolimata jätkab Soome vähemalt ajutiselt A-alagrupis seitsme punktiga liidrina, USA paikneb viie silmaga kolmandal real.

B-alagrupis võitis suursoosik Venemaa kolmanda mängu järjest, kui sai kindlalt skooriga 3:0 jagu Tšehhist ning tõusis ühtlasi üheksa punktiga alagruppi juhtima. Tšehhi hoiab praegu kuue silmaga kolmandat kohta. Võitjate ridades said käe valgeks Sergei Andronov, Nikita Gussev ja Nikita Zaitsev.

Jäähoki MMil on täna kavas veel kaks mängu, kui algusega kell 21.15 lähevad A-alagrupis vastamisi Sovakkia ja Kanada ning B-alagrupis Norra ja kahe viimase aasta meistermeeskond Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles