Ülikarm avarii Neuville'i ei mõjutanud: olen Portugalis taas kiire (1)

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville tegi 2019. aastal Tšiilis ülikarmi avarii.
Thierry Neuville tegi 2019. aastal Tšiilis ülikarmi avarii. Foto: HO / AFP

Hyundai meeskonna esisõitja Thierry Neuville'i jaoks lõppes Tšiili ralli karjääri ühe karmima väljasõiduga. Vaatamata sellele usub belglane, et juba järgmisel rallil Portugalis on ta taas tippvormis. 

Neuville oli järjest võitnud nii Korsika kui ka Argentina rallid, kuid Tšiilis tuli teiselt kohalt katkestada ülikarmi avarii tõttu. Neuville usub, et avarii teda ei mõjutanud ning rooli istudes on ta taas ülimalt kiire. Testimisega jätkab belglane juba nädala lõpus Sardiinias.

«Me oleme Portugalis jälle kiired. Oleme iga etapiga arenenud ning meeskond on saanud autot kiiremaks ja tugevamaks. Olen kindel, et Portugalis oleme tipus. Ootan seda rallit juba väga,» rääkis Neuville Autospordile.

«Tšiili ralli avarii puhul tegime legendi kirjutades väikese vea, minu legend oli selles kohas veidi liiga optimistlik. Läksime natuke liiga paremalt üle künka, olime veidi sõidujoonest väljas ning tabasime teeserva ning koheselt hakkas auto üle katuse rulluma,» meenutas Neuville avariid.

Portugali ralli peale mõeldes on ta aga MM-sarja üldseisuga vägagi rahul, sest nüüd stardib belglane Portugalis kolmandana Ott Tänaku ja Sebastien Ogier' järel. «MM-sarja mõistes ei olnud see katkestamine maailma lõpp,» rääkis Neuville.

«Kui ma peaksin valima kaks etappi, kus ma esimesena startida ei taha, oleksid need Portugal ja Sardiinia. Esimesena rajal olles kaotad nendel rallidel alati palju aega, seejärel pead seda tagasi võitma hakkama. See on alati nii,» seletas Neuville.

Portugali MM-ralli leiab aset 30. maist kuni 2. juunini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles