Video: soomlaste komeet pani jäähalli ahhetama (1)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kaapo Kakko
Kaapo Kakko Foto: Laskowski/PressFocus/SIPA / Laskowski/PressFocus/SIPA/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistlustel Slovakkias alistas Soome neljapäeval Taani 3:1. Kuid rohkem, kui Soome võit, pakkus kõneaeinet Lõvide tõusev täht Kaapo Kakko.

Taani läks arvulises ülekaalus olles mängu 1:0 juhtima, kuid 18-aastane Kakko viis seejärel kaks Taani mängijat kohvile ning viigistas uhke soolo järel seisu 1:1 (vaata videost alates 0.34). Lisaks andis ta veel kolmandale väravale viinud söödu.

NHLis mänginud Taani koondise ründaja Peter Regin ütles noore soomlase kohta: «Uskumatu mängija. Ta on staar juba praegu ja temast saab täht ka NHLis.»

Hetkel veel TPS Turku ridadesse kuuluv soomlane on teatavasti NHLi draftis teine number pärast esimeseks valikuks peetavat 18-aastast ameeriklast Jack Hughesi.

Kakko jagab pärast nelja kohtumist venelase Jevgeni Dadonoviga MMi väravaküttide edetabelit kuue tabamusega. Punkte on Kakkol koos 7, sellega on ta punktitabeli kuues. Kuid soomlastel on mängimata veel Suurbritanniaga, kellele väravate löömine ei tohiks Lõvidele suuri raskusi valmistada.

Regini sõnul teadis ta, et Kakko on kõva mängija, kuid oli sellegipoolest üllatunud: «Rääkisime enne mängu, et Kakkol on tarvis silm peal hoida. Teadsin, et litriga on ta väga ohtlik, kuid ei teadnud, et ta nii hea on. Täiesti haruldane hokimees.»

Kakko oli Taani ründaja poolt öeldud sõnadest meelitatud.

«Rõõm on kuulda, et minust nii arvatakse,» ütles noor soomlane.

Soome kohtub täna alagrupi viiendas mängus seni kõik matšid kaotanud Suurbritanniaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles