Koolisõitjad särasid Leedus ja naasevad mitme võiduga

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante.
Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kõrgetasemelisel CDI3* koolisõidu võistlusel Leedus saavutas juuniorite klassis kolm võitu ja isikliku rekordi Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante. GP tasemel skoorisid häid tulemusi Dina Ellermann ja Donna Anna ja väikeses ringis oli võidukas Tiina Kuusmann Romantikal.

Uhkes Leedu ratsakompleksis nimega Harmony Park peeti möödunud nädalal samanimeline rahvusvaheline koolisõidu võistlus. Osalejaid oli kohal kokku 8 riigist. Võistluse peakohtunikuks kutsuti FEI5* kohtunik Thomas Lang Austriast.

CDI3* grand prix’ tasemel võistles Leedus 5 Eesti paari. Reedeses GP skeemis tuli teisele kohale Dina Ellermann hobusel Donna Anna, kes tulemusega 68,696% platseerus kohe valgevenelanna Hanna Karasiova ja Zodiaki järele (69,326%). Landy’s Akvareliga oli Dina viies, skoorides 66,696%, Getter Kangur ja Ashwan sõitsid välja kuuenda tulemuse (64, 239%).

Laupäevases GP Specialis olid Dina ja Akvarel teisel kohal, tulemusega 66,213%. Võit läks jällegi Kariasiovale ja Zodiakile (68,532%). Kangur ja Ashwan tegid kolmanda koha tulemuse (62,319%).

Pühapäevases GP muusikalises vabakavas pidi Dina jällegi valgevenelannale alla vanduma. Donna Annaga tehti kena kava ja saadi tulemuseks 68,935%, mis andis kokkuvõttes teise tulemuse. Võitja skooris Arlekinoga 71,425%.

"Donna oli GP-s tubli ja läheb järjest paremaks. See oli meie esimene välisvõistlus sel aastal ja ta ei kuulanud mind veel nii hästi, kui ma oleksin tahtnud. Just küris peame veel vaeva nägema, et jõuda sinna, kus me võiks olla. Näpukaid tuli meil küll sisse, aga välishooaja alguse kohta läks meil hästi. Akvarel oli samuti väga tubli," ütles Dina peale võistlust.

Väikeses ringis olid edukad Tiina Kuusmann ja Romantika. Reedeses PSG skeemis saadi teine koht tulemusega 70,343%. Laupäeval oldi samuti teised Intermediate I skeemis (68,765%). Oma teise ratsu, Rimbaudiga oli Tiina siin kolmas (67,765%). Pühapäeval õnnestus Tiinal ja Romantikal võita Inter I muusikaline vabakava, skoorides kohtunikelt kokku 72,145%.

Tiina Kuusmann ja Romantika koos treeneri Alla Gladõševaga Leedus.
Tiina Kuusmann ja Romantika koos treeneri Alla Gladõševaga Leedus. Foto: Erakogu.

Juuniorite tasemel oli kõva konkurents ja stardis oli 13 paari, nende seas 4 Eestist. Kõikidele konkurentidele tegi siin tuule alla Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante, kes võitis kõigi kolme päeva sõidud. Reedeses skeemis skooris paar 69,242%. Samas sõidus tulid kolmandaks Helena Kaal ja Cassander (68,434%). Laupäeval tegid Rose Marie ja Rosinante tulemuseks 69,755%. Helena ja Cassander lõpetasid neljandal (67,549%) ning Laurel Leisna ja Calendula viiendal (67,101%) auhinnalisel kohal. Pühapäevane võistlus võideti tulemusega 73,542%, mis on Rose Marie ja Rosinante isiklik rekord. Helena ja Cassander saavutasid viienda auhinnalise koha (68,508%).

Rose Marie rääkis peale võistlust, et hoolimata väga palavast ilmast suutsid nad Rosinantega endast parima anda. "Võistlus oli suurepärane. Koht on ilmeilus ning korraldus hea. Rosinante oli rohkem koostööaldis kui eales varem ja tänu selle õnnestusid meil kõik sõidud. Viimaseks päevaks olime mõlemad väga väsinund ning ilm oli tohutult palav, kuid sellest hoolimata meie koostöö sujus ja andsime endast kõik, mis veel anda oli. See tagas meile meie isikliku rekordi ja kindla võidu."

Rose Marie ja Rosinante Leedus.
Rose Marie ja Rosinante Leedus. Foto: Erakogu.

Lasteklassis tegi parimad tulemused Kenry Kikkas ponil Coad Hill Happy. Reede skeemis lõpetasid nad meie parimatena neljandal kohal (67,308%), laupäevases skeemis tuldi kolmandaks (69,231%). Maria Mägi ja Shampagna jäid selles skeemis jagama neljandat kohta tulemusega 68,205%. Pühapäeval oli Kenry jällegi kolmas, skoorides 65,714%.

Kenry Kikkas ponil Coad Hill Happy Leedus koos treeneri Allaga.
Kenry Kikkas ponil Coad Hill Happy Leedus koos treeneri Allaga. Foto: Erakogu.

Noorte ratsanike skeemides võistles Maribel Tuiken hobusel Jazz Hit, kelle parimaks tulemuseks jäi reedeses skeemis kolmas koht tulemusega 59,657%.

Ka rahvuslikest klassidest lisandus meie ratsanikele auhinnalisi kohti. Kõikide tulemustega saab tutvuda SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles