Läti andis Rootsile jäähoki MMil kõva lahingu, kuid kaotas viimastel hetkedel

Postimees Sport
Copy
Läti - Rootsi
Läti - Rootsi Foto: Edijs Pālens / LETA

Jäähoki MMil andis Läti kõva lahingu 11-kordsele maailmameistrile Rootsile, kuid lõpuks tunnistati rootslaste 5:4 paremust.

Rootslased asusid avakolmandikul kohtumist 1:0 juhtima, kuid Roberts Bukartsi väravast suutis Läti teisel kolmandikul viigistada. Rootsi läks aga kolmandiku lõpus Adrian Kempe väravast taas kohtumist juhtima.

Läti polnud aga lahingut lõpetanud – viimase kolmandiku alguses viskas Bukarts oma teise värava ning vaid mõned minutid hiljem viis Janis Jaks Läti koguni kohtumist 3:2 juhtima. Siiski ei suutnud Läti eduseisu hoida, rootslased läksid kohtumist 4:3 juhtima, seejärel suutis Läti veelkord viigistada, aga viimastel hetkedel suutis Dennis Rasmussen Rootsile siiski 5:4 võidu tuua.

Päeva teistes kohtumistes alistas Suurbritannia 4:3 Pranstusmaa, Itaalia võitis karistusvisete järel Austriat ning Kanada võttis kindla 5:0 võidu Taani üle.

Kaotus tähendab Lätile ka seda, et MMil alagrupist edasipääsu enam võimalik lunastada ei ole. B-alagrupis on Venemaa kogunud 18 punkti, Tšehhi ja Rootsi 15 punkti, Šveitsil 12 punkti ning Lätil ja Norral 6 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles