Draama jäähoki MMil - autsaiderid lõid favoriite

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Britid tähistavad suurvõitu Prantsusmaa üle pärast Ben Daviese (5) visatud väravat
Britid tähistavad suurvõitu Prantsusmaa üle pärast Ben Daviese (5) visatud väravat Foto: Laskowski/PressFocus/SIPA / Laskowski/PressFocus/SIPA/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistlustel Slovakkias peeti eile õhtul kaks matši, mis selgitasid kõrgemast seltskonnast väljakukkujad. Ja millised matšid need olid! Alagruppide absoluutsed peksupoisid Suurbritannia ja Itaalia üllatasid ka isenendid. Britid alistasid lisaajal Prantsusmaa ja  Saapamaa hokimehed karistusvisetega Austria.

Suurbritannia – Prantsusmaa 4:3

Suurbritannia Ben Davies viskas võiduvärava, kui lisaajast oli mängitud 2.03 ning Prantsusmaa oligi löödud. Kaotus oli prantslastele täielik šokk, sest 27. minutiks juhtisid prantslased 3:0. Lisaajal jõudsid prantslased viiel korral pealeviskeni, samal asjal kui värvava toonud vise jäi brittide ainsaks.

Võiduvärava autor Ben Davies, kes kannab hüüdnime Big Ben, sõnas pärast mängu: «See on uskumatu! Kiitus väravavaht Bownsyle, kes meid mängus hoidis. Andsime endast kõik. Väravast ei mäleta ma suurt midagi, kapten Jonno Phillips ütles, et ma kihutaks värava poole, ta viskas peale, värava ees sain ma lihtsalt võimaluse, mille ära kasutasin.»

Prantsusmaa langeb järgmiseks aastaks aste madalamale. Kõrgemas seltskonnas olid prantslased mänginud järjest 11 aastat.

Itaalia – Austria 4:3 (2:1; 0:2; 1:0; 0:0)

Mängu kangelaseks tõusis 31-aastane Kanadas sündinud Itaalia hokimees Sean McMonagle, kes seitsmendas karistusvisete voorus mängis tagakäe viskega üle austerlaste kollkipri David Kickerti.

«Täiesti hull värk,» rääkis McMonagle. «Jäähokis käib kõik tõusude ja mõõnadega, hulluks võib minna. Esimese karistusviske eksisin. Olin täiesti endast väljas. Ja siis anti mulle uus võimalus. Kasutasin selle ära. Milline usukumatult hea tunne!»

Mängu 65 minuti jooksul oli ilmselgelt domineerivamaks pooleks Austria meeskond. Pealevisked 41:22, lisaajal 6:2 Austria kasuks.

Itaalia väravavaht Andreas Bernard, kel MMi väravavahtide seas kindlasti enim tööd, tõrjus 38 pealeviset.

«Uskumatu, see on mu elu raskeim nädal. 10:0, 8:0, kuid tänu väravavahtide treenerile suutsin säilitada eneseusu. Tänane võit on meeskonna võit,» ütles Bernard.

Itaalia säilitas koha kõrgemas seltskonnas, Austria mängib 2020. aastal I divisjoni A grupis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles