Vormeliäss, kes tegi spordimaailma erakordseima tagasituleku

Silver Tabo
, reporter
Copy
Legendi lahkumine. Kolmekordne vormel 1 maailmameister Niki Lauda suri 70-aastaselt.
Legendi lahkumine. Kolmekordne vormel 1 maailmameister Niki Lauda suri 70-aastaselt. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Mootorispordimaailma tabas täna täpselt aasta tagasi suur kaotus: 70-aastaselt suri kolmekordne vormel 1 sarja maailmameister Niki Lauda.

«Sügava kurbusega teatame, et armastatud Niki lahkus rahulikult meie seast, oma viimased hetked oli ta koos perega,» teatas vormelilegendi perekond Austria meedia vahendusel. «Tema ainulaadsed saavutused sportlase ja ettevõtjana on unustamatud. Tema väsimatu aktiivsus, otsekohesus ja vaprus jäävad alatiseks meelde,» lisati avalduses.

Lauda oli edukas nii võidusõidurajal kui ka väljaspool seda, olles tegev lennundusettevõtjana. Esimesena seostub aga temaga ikka 1. augustil 1976. aastal Saksamaa GP ajal Nürburgringil juhtunud ränk avarii, millest vormeliäss pääses imekombel eluga. Ehkki süttinud vormelisse kinni jäänud Lauda kaotas suurema osa paremast kõrvast ja kahjustas mürgiste gaaside sissehingamise tagajärjel kopse, oli ta kõigest 40 päeva ehk kaks etappi hiljem taas stardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles