Jäähoki MM: Soome lülitas lisaajal tiitlikaitsja Rootsi konkurentsist (3)

Postimees Sport
Copy
Soome - Rootsi
Soome - Rootsi Foto: DAVID W CERNY / REUTERS

Täna selgusid jäähoki MMil kõik poolfinalistid. Soome alistas põnevas kohtumises Rootsi ning Tšehhi võttis võidu Saksamaa vastu. Lisaks pääsesid edasi ka Kanada ning Venemaa.

Soome ja Rootsi vaheline põhimõtteline vastasseis algas koheselt põnevalt, sest soomlased asusid kohtumist juba esimesel minutil Niko Mikkola väravast juhtima. Rootsi sai aga tagasi mängu ning John Klingbergi ja Patric Hornqvisti väravatest asuti kohtumist 2:1 juhtima.

Teise kolmandiku esimesel minutil viskas Elias Pettersson Rootsi koguni 3:1 ette, aga Soome ei olnud oma viimast sõna veel öelnud. Petteri Lindbohm ning Jani Hakanpää suutsid soomlased taas viigini tuua, aga kolmandiku lõpus sai Rootsi ikkagi 4:3 eduseisu Erik Gustafssoni väravast.

Viimasel kolmandikul kandis Soome surve vilja alles kaks minutit enne kohtumise lõppu, kui Marko Anttila seisu 4:4 viigistas. Lisaajal viskas soomlaste võiduvärava Sakari Manninen. 

Tšehhi ja Saksamaa kohtumise avakolmandik lõppes 0:0 viigiseisus, kuid teisel kolmandikul suutis Tšehhi kohtumist Jan Kovari väravast juhtima minna. Kolmandiku lõpus viigistas aga Frank Mauer seisu. Viimasel kolmandikul viskas Tšehhi kolm vastuseta väravat (autoriteks Jakub Voracek, Diminik Kubalik, Ondrej Palat ja Jan Kovar) ning nii alistas Tšehhi Saksamaa 5:1.

Lisaks Soomele ja Tšehhile pääsesid poolfinaalidesse edasi ka Kanada ning Venemaa.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles