Jose Mourinho kommenteeris Jürgen Klopi võimalikku kaotust Meistrite liiga finaalis

Toimetas Silver Tabo
Copy
Endine Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho (vasakul) ja Liverpooli loots Jürgen Klopp.
Endine Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho (vasakul) ja Liverpooli loots Jürgen Klopp. Foto: OLI SCARFF / AFP

Jõulude paiku Inglismaa jalgpalliklubist Manchester United hundipassi saanud ning endiselt töötu treener Jose Mourinho usub, et Liverpooli lootsi Jürgen Klopi jaoks oleks kolmas kaotus Meistrite liiga finaalis «väga raske».

Tänavuses finaalis lähevad järgmisel laupäeval ehk 1. juunil Madridis vastamisi kaks Inglismaa klubi ehk Liverpool ja Tottenham Hotspur. Senise treenerikarjääri jooksul kaks korda (hooajal 2003/04 Portoga ja 2009/10 Milano Interiga – toim) Meistrite liigas tšempioniks kroonitud Mourinho sõnul on seekordne finaal «ümbritsetud tohutu survega».

Kui mullu jäi Liverpool finaalis alla Hispaania klubile Madridi Real, siis hooajal 2012/13 Dortmundi Borussiat juhendanud Klopp pidi toona tunnistama samuti finaalis liigakaaslase Müncheni Bayerni paremust. Kõikide sarjade peale on sakslane treenerina kaotanud koguni kuus finaali seitsmest.

«Kui Jürgen võidab, siis see oleks tema jaoks uskumatu saavutus,» rääkis Mourinho Sky Sportsile. «Kui Jürgen ei võida, siis... kaotada kolm Meistrite liiga finaali... see saab olema väga-väga raske. Aga ta on väga positiivne mees ning olen kindel, et ta mõtleb ainult võitmisele,» lisas portugallane.

Mourinho tunnistas, et paratamatult käib Meistrite liiga finaalis mängimisega kaasas negatiivne külg, milleks on see, et üks meeskond lahkub väljakult kaotajana. 51-aastane Klopp pole senise nelja aastaga võitnud Liverpooliga mitte ühtegi karikat, seejuures saadi viimati Inglismaa kõrgliigas Premier League kõigest ühepunktilise kaotusega Manchester City järel teine koht.

Samas annab järgmisel nädalal peetav Meistrite liiga finaal võimaluse ka klubi ajaloos esimest korda Tottenhami kahe parema sekka viinud pealinnaklubi argentiinlasest peatreenerile Mauricio Pochettinole. «Spurs pole võitnud tiitleid ning võita kohe esimene Meistrite liiga finaal oleks fantastiline,» ütles Mourinho. «Finaalid pole mängimiseks, finaalid on võitmiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles