Soome vormelilegendile määrati reaalne vanglakaristus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Järvilehto
Jyrki Järvilehto Foto: SCANPIX

Soome telekommentaatorile ning endisele vormel-1 piloodile Jyrki Järvilehtole määrati eelmisel aastal juhtunud paadiõnnetuse tõttu kahe aasta ning nelja kuu pikkune vanglakaristus.

Õnnetus juhtus eelmise aasta juunis Raaseporis ning kaatriga tehtud avarii tagajärjel sai surma Järvilehto pikaaegne sõber, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kaater sõitis kanalis vastu kivist sillaposti ning kohtu andmetel oli sõiduvahendi kiiruseks 79 km/h. Selles piirkonnas oli kiirusepiiranguks 5 km/h. Kohtu sõnul mõõdeti Järvilehto joobeks 2,53 promilli.

Järvilehto ning tema surma saanud sõbra vigastused viitasid sellele, et tõenäoliselt juhtis Järvilehto kaatrit ning tema sõber oli kaasreisija. Seni on endine vormelipiloot väitnud, et ta ei mäleta õnnetuse hetke.

Järvilehtol on õigus kohtu otsus edasi kaevata ning kui ta jääb edasikaebamise järel ikka süüdi, siis tuleb tal kanda ka vanglakaristus.

Järvilehto on karjääri jooksul sõitnud Onyxi, Scuderia Italia, Sauberi ja Benettoni värvides. Vormel-1 sarjas osales ta aastatel 1989 kuni 1994. Tema parimaks kohaks jäi 1991. aasta San Marino etapil teenitud kolmas koht. 1995. ja 2005. aastal võidutses ta Le Mansi 24-tunni sõidul.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles