Toyota WRC masinaga üllatusvõimaluse saanud soomlane: olin kindel, et MM-sarjas ma enam ei sõida

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juho Hänninen 2017. aastal Toyota WRC masina roolis.
Juho Hänninen 2017. aastal Toyota WRC masina roolis. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Toyota WRC meeskond avalikustas eile, et ülejärgmisel MM-etapil ehk 13.–16. juunini peetaval Sardiinia rallil ollakse stardis lisaks kolmele põhimasinale ka neljanda autoga, mille rooli istub soomlane Juho Hänninen.

Viimati 2017. aastal hooaja eelviimasel etapil ehk Walesi rallil osalenud 37-aastane Hänninen on tegutsenud pärast seda Toyota testisõitjana. Uudis koos kaardilugeja Tomi Tuomineniga Sardiinias starti asumisest tuli talle üllatusena.

«Kui ma sõitsin mõned aastad tagasi Walesis, siis ma olin kindel, et see on minu viimane ralli MM-sarjas. Tundub, et siiski mitte, kuid suure tõenäosusega on Sardiinia viimane,» rääkis Hänninen portaalile Rallit.fi.

Juho Hänninen.
Juho Hänninen. Foto: Micke Fransson/TT / TT NEWS AGENCY

«Lähme sinna testima. Meid ei huvita teiste ootused meie suhtes. See on testimine, kuid toimub lihtsalt keset rallit,» ütles soomlane. «Teatud mõttes on väga hea minna sõitma, kui pole pingeid peal. Kui ma minevikus MM-sarjas osalesin, siis olin sunnitud ennast näitama ning see tõi alati kaasa suure pingekoorma. Praegu pole koormust, pigem vastupidi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles