5000 eurot jahtiv Magnus Kirt ülistas soomlasi

Toimetas Silver Tabo
Copy
Magnus Kirt mullusel Berliini EMil.
Magnus Kirt mullusel Berliini EMil. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Mullusel hooajal Berliinis peetud Euroopa meistrivõistlustel odaviskes pronksmedali saanud ning Teemantliigas kokkuvõttes teisel kohal lõpetanud Magnus Kirt avab täna Soomes Vantaas hooaja.

Tegelikult soovis 29-aastane tõrvalane teha hooaja avastardi eelmisel laupäeval ehk 18. mail Shanghais toimunud Teemantliiga etapil, kuid seljavigastuse tõttu oli mõistlikum pikast lennust Hiina loobuda.

«Reedel (10. mail – toim) liikus alaseljas midagi paigast ära. Aga järgmistel päevadel läks paremaks ja ma tõesti ei arvanud, et tuleb reis ära jätta,» selgitas Kirt eelmisel nädalal Postimehele. «Kuid teisipäevases visketrennis tundsin ebastabiilsust ja kerget valuaistingut. Pidasin Indrek Tustitiga nõu ja otsustasime, et riskide vältimiseks on targem koju jääda. Pikad lennureisid ei tule sellises olukorras kasuks.»

Eesti aasta meessportlane rääkis eile Soome meediale antud intervjuus, et talle meeldib Soomes võistelda. «Mulle meeldib siinsete võistluste atmosfäär. Võitmine on muidugi tore, aga Soomes on parim publik, keda mina olen näinud. Ma pole kusagil mujal näinud niivõrd elevil ja teadlikku odaviskepublikut,» tunnistas Kirt.

Seejuures on soomlased pannud tänasel Kuldse Oda võistlusel osalejatele välja ka 5000 euro suuruse auhinnatšeki, kui keegi peaks püstitama maailma hooaja tippmargi. Praegune parim tulemus (87.55) kuulub Shanghai Teemantliiga etapi võitjale, sakslasele Andreas Hofmannile.

Lisaks Kirdile (isiklik rekord 89.75) on täna Vantaas stardinimekirjas üles antud ka näiteks 22-aastane soomlane Oliver Helander (88.02), Londoni olümpiavõitja ehk Trinidadi ja Tobago sportlane Keshorn Walcott (90.16) ning hiinlane Qinggang Zhao (89.15).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles