Robert Rooba Soome triumfist: rõõm on teada, et mängin nii tugevas liigas

Andres Vaher
, reporter
Copy
Robert Rooba (vasakul) mulluses Meistrite liiga finaalis JYPi meeskonna särgis.
Robert Rooba (vasakul) mulluses Meistrite liiga finaalis JYPi meeskonna särgis. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Kolm aastat Jyväskylä klubisse kuulunud Eesti parim hokimees Robert Rooba tundis heameelt nii Soome MM-tiitli kui ka selle üle, et SM-liiga tugevus nüüd kõigile selgeks sai.

«Soome kuldmedal on SM-liigale tohutult suur tunnustus. Selle tasemes on kaheldud, kuid eilne triumf peaks mõjuma veenva tõestusena, et päris nii ikka ei ole. Eelkõige näitab aga, kui väikesed vahed liigadel tegelikult on. Mõistagi jäävad NHL ja KHL tugevamateks sarjadeks, aga käärid pole sugugi nii suured kui arvatakse,» lahkas Rooba.

«Mõistagi on mul rõõm tunda ja teada, et ise nii tugevas liigas mängin. Suurema osa tänaste maailmameistrite vastu olen ise jääl olnud, mitmega ka samas meeskonnas. Kuna nüüd tõestasid nad, et ei jää maailma tipule alla, siis paneb see ka mind mõtlema: kui mina suudan nendega samal tasemel mängida, siis võin ka ise jõuda kuhu iganes,» ei varjanud aasta eest JYP-iga Euroopa Meistrite liiga võitnud Rooba kõrgeid sihte.

Kui mina suudan nendega samal tasemel mängida, võin ka ise jõuda kuhu iganes.

Robert Rooba

Kas tegemist on Miracle on Ice (Ime jääl, mille korraldasid USA üliõpilased 1980. aasta olümpial N. Liitu võites) uue vaatusega?

Rooba: «Eilne oli Soome hokiajaloo kõige suurem triumf, selles olen täiesti veendunud. Ka terve maailma tänapäevase hoki võimsaim saavutus. Usun, et ta ulatub ka Miracle on Ice’iga võrdluses üsna sarnastesse sfääridesse. Samas ei oska ma neid kahte asja nii täpselt suhestada, sest 1980. aastal polnud mu vanemad isegi veel kohtunud. Ent arvestades fakte ja tausta, mille kohta lugenud olen, kannatab võrdluse kindlasti välja.»

Pikemalt loe Robert Rooba hinnangutest Soome hoki fenomenile Postimehe homsest paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles