Videomeenutus: saatuslikud kivid, mis lõpetasid mullu Tänaku ralli Portugalis juba teisel kiiruskatsel

Postimees Sport
Copy

Maailma parimad rallisõitjad kihutavad sel nädalal Portugalis, kus peetakse autoralli MM-sarja seitsmes etapp. Mullu triumfeeris seal Thierry Neuville, Ott Tänaku ralli lõppes juba teisel kiiruskatsel.

Tänak sõitis esimestel kilomeetritel Toyota Yaris WRC autoga pihta vasakkurvis seisnud kividele. Pärast seda suutis ta veel läbida mõned sajad meetrid, kuid siis andis pardakompuuter teada, et õlitemperatuur on tõusnud kriitiliseks. Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja jäid rajaperve.

«Mingil põhjusel oli teepeale sattunud hulk kive. Seal ei olnud ainult üks kivi, vaid ikka rohkem. Ning need olid päris suured. Lõpuks nad tegid meie autole piisavalt palju haiget. Kahjuks pidime hiljem seisma jääma ja katkestama,» kommenteeris Tänak toona Portugali ralli katkestamist.

Kui enne mullust Portugali rallit asus Tänak üldarvestuses kolmandal kohal, jäädes liider Sebastien Ogier’st maha 28 punktiga, siis tänavu on seis märksa rõõmsam: kuuekordne maailmameister Ogier on liidrina kogunud 122, Tänak teisena 112 ja Neuville kolmandana 110 punkti.

2019. aasta Portugali ralli toimub 30. maist 2. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles