Hooaja neljanda stardi lävel Hyundai sõitja: eesmärk on heidelda võidu nimel (1)

Postimees Sport
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Hyundai rallimeeskonna sõitja Dani Sordo teeb sel nädalal Portugalis hooaja neljanda stardi. Kui mullu jäi hispaanlane Portugalis esimesena poodiumilt välja, siis tänavu läheb ta enda sõnul võitu jahtima.

«Portugal on suurepärane ralli, kus on alati fantastiline atmosfäär, mis teeb sõitmise meeldivaks,» sõnas Sordo Hyundai pressiteate vahendusel, lisades seejärel: «Minu eesmärk on heidelda võidu nimel ja tuua koju võimalikult palju punkte.»

Sordo on käimasoleval hooajal osalenud Mehhiko, Korsika ja Argentina rallidel ning saavutanud vastavalt üheksanda, neljanda ja kuuenda koha punktid. MM-sarja üldarvestuses asub hispaanlane 26 punktiga alles 11. kohal. 

Hyundai meeskonna ridades osalevad eelseisval Portugali rallil ka tiitlinõudleja Thierry Neuville ja üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, kellest viimane pääseb starti Andreas Mikkelseni kehva hooaja alguse tõttu.

«Meil on viimastel hooaegadel läinud Portugalis hästi,» sõnas mullu Portugalis triumfeerinud Thierry Neuville. «Mina ja Nicolas (kaardilugeja Nicolas Gilsoul) oleme terved ja tiitliheitlust silmas pidades valmis meeskonda täielikult toetama,» lisas belglane.

Loeb märkis omalt poolt: «Sellel rallil osalemine on mulle ootamatu boonus, aga ootan seda väga. Tšiilis leidsin hea tunde ja kui me suudame samas rütmis jätkata, siis loodetavasti oleme võimelised ka Portugalis tugevalt esinema.»

2019. aasta Portugali ralli toimub 30. maist 2. juunini.

MM-sarja üldseis (6/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 122 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 112
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  4. Kris Meeke (Toyota) 56
  5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  8. Esapekka Lappi (Citroën) 34

Meeskonnad:

  1. Hyundai 178 punkti
  2. Toyota 149
  3. Citroën 143
  4. M-Sport 100
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles