«Portugali MM-ralli eelvaade»: Tänaku mõtted MM-tiitlist. Mida arvab Loeb täiskohaga tagasitulekust?

Postimees Sport
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Autoralli MM-sarja hooaja seitsmenda etapi Portugali ralli eelvaatlikus saates vaatame tagasi Ott Tänaku jaoks võidukalt lõppenud Tšiili rallile, heidame pilgu Portugali ralli värvikasse minevikku ja uurime, kas Sebastien Loebi on võimalik kunagi täiskohaga WRC sarja tagasi meelitada. Vaata Portugali ralli sissejuhatavat saadet kolmapäeval alates kell 19.30 nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel, teksti loeb Karl Mihkel Eller!

Pärast hooaja teist etapivõitu Tšiilis ei teinud Ott Tänak saladust, et temal on tänavu vaid üks eesmärk – MM-tiitel. «Kõik ju teavad, kui napilt meister selgunud on. Viimased paar hooaega on läinud täpselt sama rada pidi ja ma ei kahtlegi, et ka sel aastal selgub võitja alles viimasel hetkel.»

Portugaallased on tuntud kui äärmiselt kirglik rallirahvas. Mõningad asjad on aja jooksul muutunud, sest tänapäeval pööratakse suurt rõhku turvalisusele, kuid kohalike ralliarmastus ei ole kuhugi kadunud.  

Soomlasel Esapekka Lappil on andunud rallifännide kohta rääkida oma lugu. «Käisime Portugalis testimas ja teed olid kinni. Läbisin kiiruskatse võib-olla 20 või koguni 25 korda ning üks kutt lehvitas iga kord täpselt sama koha peal. Täiesti sõge. Ta tegi hommikust õhtuni ühte ja sama liigutust.»

Tšiilis oma esimese kruusaralli stardi Hyundai roolis teinud üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb teenis selle tulemusega stardikoha ka Portugalis. Kuid kas ikka «teenis»? Vanameister ise ei näita kogu karusselli kaasa tegemisele endiselt rohelist tuld.

«Kümnel rallil ei ole minu jaoks mingit mõtet kaasa teha. Ma kas teen kaasa kõik rallid või lihtsalt üksikud etapid,» Aga miks siis mitte kõik rallid, küsivad reporterid? «Kaks rallit on juba vahele jäänud, seega selleks on liiga hilja,» viskas Loeb nalja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles