Embrich pääses EM-naiskonda, Kirpu jäi välja

Ville Arike
, reporter
Copy
Irina Embrich.
Irina Embrich. Foto: FIE / AUGUSTO BIZZI

Eesti vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma valis järgmisel kuul EMile sõitva koondise neljandaks liikmeks Irina Embrichi, välja jäi Erika Kirpu.

Kolm EM-koondislast olid juba varasemalt selged, edetabeli põhjal Katrin Lehis, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk. Võistkonna neljanda liikme valib peatreener, Kaaberma eelistas ülikogenud Embrichi hiljuti Dubai MK-etapil veerandfinaali jõudnud Kirpule. Veel üks koondisekandidaat Nelli Differt oli juba varem kuulutanud hooaja lõppenuks.

Kaaberma ei soovinud valikut kommenteerida, kuid kauast ankrunaist Embrichi on ta varemgi eelistanud tolle ülisuurte kogemuste tõttu. Tänavused võistlused on mõnegi teise aasta omadest tähtsamad, sest neil jagatakse Tokyo olümpia kvalifikatsioonipunkte.

EM peetakse enne jaanipäeva Düsseldorfis. Kaaberma ütles Postimehele, et juulis toimuva MMi koosseis otsustatakse pärast Euroopa meistrivõistlusi. «Paljude riikide praktika kohaselt osalevad ühed ja samad võistlejad nii EMil kui ka MMil. Ent ootame esmalt EMi ära,» lausus Kaaberma.

Meestest võistlevad EMil Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Peeter Turnau ja Jüri Salm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles