Kas Toronto meeskond suudab NBA finaalis võimatut?

Ville Arike
, reporter
Copy
Serge Ibaka (nr 9) ja Marc Gasol näitasid eelmises matšis, milline kaitsemüür tuleb panna vastaste liidri, siin Giannis Antetokounmpo vastu.
Serge Ibaka (nr 9) ja Marc Gasol näitasid eelmises matšis, milline kaitsemüür tuleb panna vastaste liidri, siin Giannis Antetokounmpo vastu. Foto: Claus Andersen/Afp/Scanpix

Golden State Warriorsi korvpallimeeskonna alistamine näib üsna võimatu missioon. 2016. aastal suutis seda LeBron Jamesi juhitud Cleveland Cavaliers, kuid ülejäänud play-off-seeriates pole Warriors viimase viie hooaja jooksul kaotanud. Toronto Raptors aga tahab täna algavas NBA finaalis Cavsi vägitükki korrata.

Ühest küljest võib ju öelda, et Raptors on niigi teinud ajalugu, jõudes esimese Kanada klubina maailma parima liiga karikamatšini. Teisalt ei huvita mängijaid varasemad lood ega miski muu peale selle, et nad tahavad võita. Just siin ja praegu. Ainult et kuidas seda Warriorsi vastu teha? Vähemalt teoorias on mõni variant olemas ja Raptors tahab proovida, kas midagi on võimalik ka ellu viia.

76ers ja Bucks suudeti kuival hoida

Warriors võib oma ründejõudu arvestades põhimõtteliselt öelda «visake palju tahate, me viskame rohkem», samas suudetakse vajadusel väga hästi mängida ka kaitses. Läänekonverentsi finaalis Portland Trail Blazersiga jäädi mitmes mängus suurelt taha, ent järgmist käiku sisse pannes tuisati järele.

Raptors töötab neil päevil põhiliselt ühe valemi kallal: kaitse! Kanada klubi püüab tõestada, et Warriorsit on vähem või rohkem võimalik pidama saada ja selle abil endale ka võimalus tekitada. Idakonverentsi tiimide vastu igatahes kaitse toimis. Teises ringis hoiti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles