Kaia Kanepi homne vastane naudib karjääri tipphetke

Andres Vaher
, reporter
Copy
Veronika Kudermetoval pole Prantsusmaa lahtistel enam midagi kaotada.
Veronika Kudermetoval pole Prantsusmaa lahtistel enam midagi kaotada. Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

Homme Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis Kaia Kanepiga kohtuv venelanna Veronika Kudermetova on end Pariisis juba ületanud.

Nii Kanepi kui Kudermetova alistasid avaringis maailma edetabeli teise kümne mängija. Eesti teine reket sai jagu sakslannast Julia Görgesist (WTA 18.), venelanna aga endisest esireketist Caroline Wozniackist (13.).

Kudermetova alistas taanlanna omapärase skooriga 0:6, 6:3, 6:3 ja sai teises ringis jagu Zarina Dijasest (Kasahstan) 7:5, 6:1.

Aprillis 22. sünnipäeva tähistanud ja Kaasanis sündinud Kudermetova naudib parasjagu igas mõttes karjääri senist tipphetke. Ta oli enne seekordset French Open'it mistahes Suure slämmi turniiril põhitabelisse pääsenud vaid korra - tänavustel Austraalia lahtistel tuli kaotus kohe avaringis. Lisaks asub ta WTA edetabelis karjääri parimal kohal nii üksik- (68.) kui paarismängus (35.).

Kudermetovast 11 aastat vanem Kanepi on seevastu Pariisis jõudnud kaks korda veerandfinaali - tõsi, viimati koguni seitse aastat tagasi. Selle paari võitja läheb 1/8-finaalis vastamisi maailma teise numbri Karolina Pliškova (Tšehhi) või Petra Marticiga (Horvaatia, 31.).

Kanepi ja Kudermetova homse heitluse vahendavad otsepildis vaatajateni Postimees.ee ja Kanal 12. Mängu algusaeg selgub täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles