Eesti kurlingupaar sai kutse suurele rahaturniirile

Postimees Sport
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill mänguhoos.
Marie Turmann ja Harri Lill mänguhoos. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti kurlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill sai kutse Hiinas toimuvale maailmakarika etapile, mille auhinnafond on 50 000 eurot.

Kurlinguhooaja esimene segapaaride MK-etapp toimub juunis Hiinas, Shijiazhuangi linnas. Osalema pääsevad vaid korraldajate kutsutud võistkonnad ning võistlust eristab ebatavaliselt suur auhinnafond - esimese nelja kurlingupaari vahel jagatakse Hiinas umbes 50 000 eurot.

Kokku pääseb jääle 12 võistkonda üle maailma. Osalemist on kinnitanud olümpiamängude hõbemedalistid Jenny Perret ja Martin Rios (Šveits), kes asuvad MK-etappide edetabelis esikohal ning kahekordsed maailmameistrid Dorottija Palansca ja Zsolt Kiss (Ungari).

Tšehhit esindab viimase kolme aasta esinduspaar Zuzana Paulova ja Tomáš Paul ning Kanadast tulevad kohale tänavuse segapaaris kurlingu MMi hõbemedalistid Jocelyn Peterman ja Brett Gallant. Riikidest on esindatud lisaks Eestile ka Soome, USA, Rootsi, Itaalia, Korea ja kaks Hiina tippvõistkonda.

«Olla kutsutud turniirile, kus saame mõõtu võtta maailma tugevamate võistkondadega, on meile suur tunnustus. Iga kõrgetasemeline võistlus annab suure kogemuse ja sellest MK-etapist saab kindlasti väga hea sissejuhatus uuele hooajale,» kommenteeris Harri Lill. «Algav hooaeg on meie jaoks väga oluline, sest mängu tulevad Pekingi taliolümpiamängudele kvalifikatsioonipunktid. Konkurentsi- ja tasemetõusu on juba täna selgelt tunda.»

Eesti võistkonnaga on Hiinas kaasas ka treener Nicole Strausak (Šveits). Eesti valitsevad meistrid Marie Turmann ja Harri Lill asuvad MK-edetabelis 175 võistkonna konkurentsis 7. kohal.

Turniir toimub 24.-27. juunini. Mängitakse kahes alagrupis ning mõlema alagrupi kuuest võistkonnast kolm tugevamat pääseb kohamängudele. Võistluse jäämeister on kanadalane Jamie Danbrook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles