PM Portugalis. Lappi on Citroënis õnnelik, kuid debüüthooaeg pole kulgenud plaanipäraselt

Kris Ilves
, reporter
Copy
Esapekka Lappi on tänavu rallipargis korduvalt noruspäi jalutanud.
Esapekka Lappi on tänavu rallipargis korduvalt noruspäi jalutanud. Foto: Sander Ilvest

Mullu Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvalaga Toyota rallimeeskonnas kihutanud Esapekka Lappi esimesed sammud Citroënis on olnud katsumusterohked, ent 28-aastane soomlane on Prantsusmaa tehasetiimis õnnelik.

Lappi on sel hooajal jõudnud poodiumile korra, aga seda Citroënile parimal võimalikul ajal, kui meeskonna esisõitja Sebastien Ogier katkestas Rootsi ralli ja hoopis Lappi sai lumistel teedel Tänaku järel teise koha. Ülejäänud hooaega soomlane eriti meenutada ei soovi. Postimees uuris enne Portugali ralli algust Lappilt, kuidas ta meeskonda on sulandunud.

Esapekka, sa oled sel hooajal korduvalt startinud tagantpoolt ehk üldjuhul paremates tingimustes, aga soovitud tulemust pole seni tulnud. Millised on väljavaated eelseisval Portugali rallil, arvestades, et Citroën liigub kruusateedel hästi?

Jah, kruusarallid meile tavaliselt sobivad, seahulgas Portugal. Olen siin varem neli korda sõitnud, aga nüüd on eelmiste rallidega võrreldes palju rohkem kogemusi. Minu stardipositsioon peaks mulle taas eeliseks olema ja sobima, sest reedel on teepuhastusefekt suur. Ma arvan, et suudan olla konkurentsivõimeline.

Portugal on sulle südamelähedane paik. Räägi, millised mälestused sulle selle kohaga seoses meenuvad.

Mul on Portugalist ainult

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles