Kris Meeke kiitis Tänakut ja usub endiselt MM-tiitli võitmisse

Toimetas Silver Tabo
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Toyota WRC meeskonna sõitja Kris Meeke usub endiselt, et ta võib tänavu tulla individuaalarvestuses maailmameistriks.

«Kui ma ei usuks sellesse, siis ma poleks siin,» rääkis põhjaiirlane hooaja seitsmenda etapi Portugali ralli eel BBC-le.

39-aastane Meeke asub praegu MM-sarja üldarvestuses 56 punktiga neljandal kohal, jäädes üldliidrist Sebastien Ogier’st (Citroën) 66 silma kaugusele. Veel edestavad teda 56 punktiga meeskonnakaaslane Ott Tänak (Toyota) ja 54 silmaga ka Thierry Neuville (Hyundai). Meeke’ist omakorda jääb kõigest ühe punkti kaugusele M-Spordi piloot Elfyn Evans.

«Olen jõudnud tänavu igal etapil finišisse ning sõitnud igal rallil välja kiireimaid aegu,» tunnistas Meeke. «Mind on tabanud mitmed probleemid nagu näiteks rehvipurunemine ning Tšiilis tegin ise sõiduvea, kuid sellest hoolimata oleme MM-sarja üldarvestuses neljandad,» rääkis alates sellest hooajast koos kaardilugeja Sebastian Marshalliga ühes autos istuv Meeke.

«Kui jõuab kätte karjääri viimane päev, siis ma lõpetan. Ma pole siin selleks, et sõita lihtsalt ringi, saada palka ning minna koju,» tõdes Meeke.

Muuseas kiitis eeloleval suvel 40. sünnipäeva tähistav põhjaiirlane ka eestlasest meeskonnakaaslast Tänakut. «Ta on tõepoolest sel aastal esiplaanile kerkinud ning praegu uskumatul tasemel,» ütles Meeke.

Portugali ralli esimene kiiruskatse on kavas reedel Eesti aja järgi algusega kell 11.48. Kogu nädalavahetuse jooksul saab end operatiivselt sündmuste käiguga kursis hoida Postimehe ralliblogi vahendusel.

MM-sarja üldseis (6/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 122 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 112
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  4. Kris Meeke (Toyota) 56
  5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  8. Esapekka Lappi (Citroën) 34

Meeskonnad:

  1. Hyundai 178 punkti
  2. Toyota 149
  3. Citroën 143
  4. M-Sport 100
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles