Video: Noor norralane lõi U20 MM-il ühes mängus 9 väravat!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Norralane Erling Braut Haland põmmutas ühes mängus koguni 9 väravat
Norralane Erling Braut Haland põmmutas ühes mängus koguni 9 väravat Foto: PressFocus/SIPA / PressFocus/SIPA/Scanpix

Poolas toimuvatel jalgpalli U20 vanuseklassi maailmameistrivõistluste finaalturniiril lõi alagrupi viimases kohtumises Norra ja Hondurase vahel 18-aastane Erling Braut Håland koguni 9 väravat. Norra võitis matši 12:0. Honduras lõpetas mängu 9 mehega.

Norra 12:0 võit on suurim võit U20 maailmameistrivõistluste ajaloos. Ja üheksa väravat ühe mängja poolt ühes kohtumises on absoluutne tippsaavutus. Seni on vaid ühel korral turniiriajaloo jooksul mängijal õnnestunud skoorida 9 väravat, kuid seda terve turniiri vältel.

Erling Braut Hålandil on väärt geenid, sest tema is Alf-Inge Håland on endine Manchester City ja Leedsi jalgpallur.

Hålandit on muuhulgas juhendanud Ole Gunnar Solskjaer, seda siis, kui noormees Moldes mängis. Käesoleva aasta alguses ühines noor norralane Salzburgi Red Bulliga.

Dagbladeti jalgpalliajakirjanik Oyvind Godo on Hålandi kohta öelnud: «Ta on tugev nagu karu ja kiire kui hobune. Ta on väravamasin. Salzburg tegi hiilgava valiku.»

Håland on sündinud Leedsis ja pole veel Norra täiskasvanute koondises mänginud. Inglased on sellest hästi teadlikud ning loodavad meest näha hoopis Inglismaa täiskasvanute koondises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles