PM Portugalis: Ralli kindel liider Tänak: kõik toimis ja tunne oli algusest peale okei

Kris Ilves, Porto
Copy

Portugali ralli kindel liider Ott Tänak jäi esimese võistluspäevaga mõistagi rahule, öeldes, et seni on kõik kulgenud plaanipäraselt. Avapäeva eesmärk sai täidetud, aga see on alles ralli algus.

Tänak edestab lähimat jälitajat, meeskonnakaaslast Jari-Matti Latvalat 17,3 sekundiga. Kolmandal kohal on kolmas Toyota sõitja Kris Meeke, kes kaotab omakorda Latvalale 5,5 sekundiga. Teisisõnu: Toyotal on kolmikjuhtimine, järgnevad tiitlinõudlejad Thierry Neuville Hyundaiga ja Sebastien Ogier Citroëniga.

«Okei päev. Iseenesest kõik toimis ja tunne oli algusest peale okei. Õnneks olud ei olnud meie jaoks nii rasked, nagu alguses arvasime. Eks tänane päev oli stardikoha peale sõitmine järelejäänud ralliks ja selles suhtes saime oma tööga hästi hakkama,» võttis Eesti ralliäss avapäeva kokku.

Korralik avapäev ei tähenda mõistagi seda, et ralli on võidetud, aga hea vundament on sellele kahtlemata laotud. «Tehtud ei ole siin midagi. Esimene päev oli kilometraaži poolest suht lühike ja julgelt üle poole või isegi kolmveerand rallit on veel minna. Täna oli lihtsalt lühike sissejuhatus, suures pildis ei tähenda see midagi,» selgitas Tänak.

Kuigi tänane päev oli praegustele rallisõitjatele täiesti uus, siis homset võistluspäeva peetakse Portugali ralli üheks raskeimaks. «Homme on ralli pikim päev ja kirjutasime ajal tundus, et suht rasked olud. Selles pole kahtlust, et homme tuleb raske päev, aga eks peame üritama selle puhtalt ja probleemideta üle elada,» rääkis Tänak.

Portugali ralli seis pärast esimest võistluspäeva:

Portugali ralli
Portugali ralli Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles